Райрада вам не пентхаус

Вчора відбулося засідання двадцятої сесії VII скликання районної ради. Депутати затвердили звіти голів постійних комісій про діяльність та продуктивність роботи підшефних їм органів райради, звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2017 року, внесли зміни до кошторису. За рахунок перевиконання його дохідної частини в сумі 1032300 грн. додатковий фінансовий ресурс було спрямовано на розвиток соціальної сфери. Понад півмільйона гривень отримала ЦРЛ на поліпшення своєї матеріально-технічної бази та придбання медикаментів, 400 тис.грн. адресовано освітній галузі.

Народні обранці підтримали призупинення навчально-виховного процесу в Устянській ЗОШ І ст. Така потреба з’явилася в зв’язку з переходом учнів на навчання в Баговицю, тож утримання школи стало недоцільним. Проте це не означає, що на школі поставлено хрест. Як пояснила начальник відділу освіти РДА Олена Пронозюк, її подальшу долю в наступному навчальному році уже вирішуватиме Слобідо-Кульчієвецька ОТГ, до складу якої ввійде Устя.

Також депутати позитивно відгукнулися на звернення, які надійшли на адресу органу місцевого самоврядування й їхній розгляд було включено в порядок денний сесії. На засідання завітав землевпорядник Староушицької селищної ради Віталій Никуляк з листом, в якому місцеві жителі прохали депутатський корпус втрутитися у ситуацію навколо земель колишнього ДП «Староушицьке». На їхню думку, ділянки роздаються наліво й направо усім, тільки не староушівчанам, які мають законне право на отримання паю, тож в зверненні вони категорично висловлюються проти дій Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області.

  • Не забуваймо про Колодіївку, де відбувається аналогічний незаконний розподіл землі радгоспу. Таке беззаконня спостерігається в усьому районі. В людей забирають реальну можливість щось отримати, залишають селян взагалі без землі, – звернувся до присутніх депутат Віталій Бурбан. – Цьому дерибану давно пора покласти край.

Тож депутати вирішили підготувати відповідне звернення щодо вирішення питання прозорості розподілу земель державної власності сільськогосподарського призначення в районі до Верховної Ради України, Кабінету Міністрі України, Хмельницької обласної ради, Хмельницької ОДА та Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області.

Представницький орган пішов на зустріч і голові районної виборчої комісії Ларисі Ткачук, затвердивши програму фінансової підтримки організації виборчого процесу в ОТГ.

  • Оскільки вибори відбуватимуться в новоутворених громадах, то є резон також запросити кошти в тих сільських радах, які об’єднуються, – підсумував розгляд цього питання Іван Громик.

Іван Миколайович порушив й іншу проблему, яку відповідно виклав у своєму депутатському запиті. Вона стосувалася такої собі потаємної кімнати в будівлі районної ради, яку, за його словами, без рішення самоврядного органу облаштовувало попереднє керівництво.

  • Райрада вам не пентхаус. Таке враження, що тут мали бути кухня, душова тощо. Ми на це гроші не виділяли. Окрім цього, в сесійній залі в приватному порядку були встановлені відеокамери, – обурювався депутат.

Свій запит щодо законності використання коштів на згаданий ремонт та використання спеціальних технічних засобів для збору інформації без відома депутатів він делегував до прокурора Хмельницької області. Ще одне клопотання надійшло від Миколи Жогана, в якому він просив фінансово посприяти районній спілці афганців в будівництві залу бойової слави.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар