РАЙОННА РАДА: ШУКАЛИ ГРОШІ Й ВИМАГАЛИ СПРАВЕДЛИВОСТІ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Після тривалої перерви (минула сесія відбулася ще 5 серпня) 30 вересня Кам’янець-Подільська районна рада провела чергове 11 пленарне засідання. До розгляду було винесено 20 питань. Головною темою сесії стало наповнення районного бюджету. Звітуючи про виконання районного кошторису за перше півріччя, начальник управління забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, фінансів та соціально-економічного розвитку РДА Олександр Федик повідомив, що вдалося перевиконати бюджет за цей період на 220 тис.грн. Здебільшого це відбулося завдяки діяльності районного ЦНАПУ. Але незабаром така можливість заробляти в району зникне. Згідно із законодавством територіальні громади повинні самостійно надавати відповідні послуги. Тому перспективи наповнення скарбниці, за словами Олександра Григоровича, залишаються досить невизначеними.

У свою чергу голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич повідомив присутнім, що в проекті державного бюджету на наступний рік закладено близько 2 млн гривень на фінансування окремих районних рад, тоді як Кам’янець-Подільській районній раді для нормального функціонування потрібно мінімум 3,5 млн гривень, а то й 5 млн.

Аби зарадити фінансовим труднощам, на Кам’янеччині вирішили приватизувати і здавати в оренду усе, що залишилося після передачі основного майна територіальним громадам, і тапер стало незадіяне у роботі райради та райдержадміністрації. Якраз на сесії затверджували списки майна, яке підлягає здачі в оренду і приватизації. Тут і виникли основні суперечки.

У першому випадку депутат від фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» Сергій Танасков запропонував частину будинку по вулиці Троїцька, 2, не здавати кімнатами по 15-20 кв.м, а одразу надати в оренду площу в розмірі понад 150 кв.м. Це, на його думку, допоможе швидше знайти охочих взяти приміщення. Проте більшість не підтримала його пропозицію. На них подіяли слова депутата від фракції політичної партії ВО «Свобода» Івана Громика, що коли депутати приймуть цю пропозицію, то районна рада зіштовхнеться з додатковими бюрократичними перепонами і відтягне в часі можливість здавати будівлю в оренду.

У другому випадку Олександр Федик, який також є депутатом райради від фракції політичної партії «Слуга народу», запропонував вилучити зі списку до приватизації комплекс Гуто-Чугорської початкової школи Староушицької селищної ради і комплекс Підпилип’янської початкової школи Орининської сільської ради, оскільки територіальні громади хочуть, щоб це майно їм передали. На що заступник голови районної ради Микола Жоган відповів, що коли буде офіційне звернення від цих громад, тоді буде розглядатися це питання, а поки доцільно затвердити цей список, яким він є. Депутати пристали на пропозицію заступника голови райради.

Також народні обранці звернулися до центральних органів влади. Фракція політичної партії «Європейська солідарність» вимагає терміново вжити заходів для забезпечення додаткових виплат пенсіонерам. А фракція ВО «Батьківщина» вимагає припинити масову дискримінацію прав ветеранів і пенсіонерів силових відомств при перерахунку пенсії. Голова Кам’янець-Подільської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок Олександр Юзик попрохав депутатів, щоб вони звернулись до Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницької обласної ради, аби дозволили відстріл лисиць у зв’язку із загрозою поширення епідемії сказу.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар