Кам’янеччина зігріла великоднім теплом дітей з Волновахи

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

8 квітня християни всього світу відзначили світле Христове Воскресіння – свято, яке об’єднує усіх від заходу до сходу, утверджує віру, надію, любов у серці кожного.

Жителям сіл Оринин, Яруга та Врублівці, зокрема Орининській та Врублівецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, випала велика честь приймати десять учнів та керівника із маленького і затишного міста Волноваха Донецької області, де майже всі знають одне одного, де радість та журба розносяться за лічені години. Учні радо вітали гостей у стінах навчальних закладів – організували екскурсію школою, зустріч-спілкування «Україна – єдина держава» за участю дирекції школи, учителів.  

7 квітня, у день Благовіщення, для гостей було організовано екскурсію до смт Скала-Подільська Тернопільської області, у туристичний комплекс «Тридесяте царство», та готельний комплекс «Ксенія» у с.Врублівці, під час якої відбувся майстер-клас із писанкарства. Майстрині розповіли про види, техніку, символи розпису, що поширені на теренах України. Учні мали змогу попрацювати зі справжніми писачками та воском, отримали не тільки нові знання, а й відчули світле єднання, радість, тепло, віру, добро у серцях напередодні Пасхи, а теплі писанкові барви надихнули усіх на добрі справи.

Цього ж дня учні Орининської тв Врублівецької ЗОШ І-ІІІ ст. разом із гостями мандрували кам’янецькими стежками, відчули старовинний дух древнього міста, захопились вдалим поєднанням потужних оборонних мурів Старого замку та високими стрімкими скелями каньйону річки Смотрич. Неабиякий інтерес викликав і унікальний Замковий міст, що сполучає Старе місто із Замковим комплексом. Старшокласники віддали данину пам’яті 13 загиблим воїнам-афганцям. Приємні відчуття викликали зона відпочинку «Лебедине озеро», сквер «Водойма», боулінг-клуб «Галактика». Організована екскурсія містом Кам’янець-Подільський створила неповторне відчуття подорожі в часі.

Разом із жителями сіл гості взяли участь у святковій Великодній літургії. Близько опівночі із дзвіниці, немов з небес, залунали радісні звуки пасхальних дзвонів – урочистий благовіст сповістив, що настає велика хвилина – Світлоносне свято Воскресіння Христового. За традицією українців, яка не змінюється з часом, настоятелями церков було освячено великодні кошики, здійснено молитву до Всевишнього з вірою в краще майбутнє для близьких, рідних, знайомих та всієї України. Учні із великим захопленням спостерігали за подільськими звичаями свята Великодня.

8 квітня діти були на гостинах у родинах Л.А. Баліцької, Ковальчуків-Жив’єцьких, А.А. Ковальчук, А.В. Музики, І.М. Івашковської, Н.В. Ремішевської, О.М. Сенькова та обмінялись великодніми писанками, а найбільше – враженнями. Християнські цінності – любов до ближнього, милосердя, щирість – надихнули колективи Орининської, Приворотської, Чорнокозинецької загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Підпилип’янської, Шустовецької ЗОШ І-ІІ ступенів, Орининської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, Врублівецької, Баговицької ЗОШ І-ІІІ ст. та жителів села Оринин С.Данилюка, В.Лазара, Л.Матвіцької, О.Михайловського, В.Мокрицького, Г.Рарицької, Д.Холошенка зробити великодні подарунки гостям нашого краю. А також було організовано екскурсію визначними місцями сіл Оринин та Врублівці. Весело провели час з учнями школи в сільському парку, комплексах відпочинку «Перевесло», «Ксенія», диско-клубі «Вікторія», обмінялися побажаннями доброго здоров’я, миру, щастя, оптимізму на шляху подолання викликів сьогодення.

Єдність, заснована на віковічних християнських цінностях, і надалі згуртовуватиме усіх на рідній батьківській землі.

Особливу подяку висловлюємо Валентину Ігоровичу Ковальчуку, директору Орининської ЗОШ І-ІІІ ст., Олександру Миколайовичу Сенькову, директору Врублівецької ЗОШ І-ІІІ ст., Лілії Анатоліївні Баліцькій, вчителю початкових класів Орининської ЗОШ І-ІІІ ст., Альоні Володимирівні Музиці, жительці с.Яруга, Ірині Миколаївні Івашковській, листоноші с.Яруга, Нілі Віталіївні Ремішевській, землеупоряднику с.Врублівці, які сердечно прийняли дітей у своїх домівках.

Відділ освіти Кам’янець-Подільської РДА.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар