Кам’янчани, держіться – черговий телефонний удар

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Задзвонив мобільний. На екрані висвітився номер стаціонарного телефону моєї «підшефної» сусідки тітки Ніни. «Знову телефонує з домашнього, – вже вкотре роздратовано подумала я. – І є ж мобільний – донька подарувала, та ніяк вона до нього не пристосується. Важко літній людині звикнути до бездротового зв’язку…». Взяла слухавку: «Тьоть Ніно, зараз до вас зайду, не витрачайте грошей…».

Така ситуація, напевне, знайома багатьом з нас, хто має родичів і знайомих старшого віку, особливо ж у селі. Вони наче прикипіли до фіксованої телефонії. І скільки діти й онуки не переконують перейти на мобільний зв’язок, який пропонує гнучку систему тарифів, для них дріт від апарату – справжня гарантія надійності. Та й оплачувати послуги мобільних операторів таким людям важко. За багато десятиліть звикли до «Укртелекому», де все ясно і просто: пішов до каси і заплатив, скільки скажуть. І важко зітхнув при цьому. Бо ж тарифи щоразу стають все більші й більші, попри мізерні пенсії стареньких.

Ось і з 1 січня 2018 року «Укртелеком» знову збільшить плату за користування фіксованою телефонією в середньому на 8,3%. Згідно з документом, який буде направлений на реєстрацію в Мін’юст, для населення в місті тарифи можуть зрости на 7,1%, а в селі – на 16%, для бюджетних установ у місті – 9%, в селі – 27%. У компанії кажуть, що зміни зумовлені економічною ситуацією й спрямовані на те, щоб «наблизити вартість послуг до рівня собівартості».

Олеся МИХАЛЬЧИК.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар