Газифікація-2018: сьогодні – газ, розбірки – завтра

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Минулого тижня відбулася 29 позачергова сесія районної ради, під час якої депутати після гострих дебатів прийняли рішення надати субвенцію Кадиєвецькій сільській раді в сумі 284,3 тис.грн для оплати послуг вуличних газорозподільчих газопроводів та вводів і прийняття в експлуатацію підземних і наземних газомагістралей. Необхідність виділення додаткових коштів із бюджету назріла після того, як Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) своїм рішенням зобов’язала винести лічильники обліку спожитого газу за межі господарств. Це, в свою чергу, призвело до додаткових і до того ж непередбачуваних витрат з бюджетів сільських родин. Серед людей зростала соціальна напруга, розпач, зневіра… Мовляв, скільки можна вже тягнути грошей на той триклятий газ? Їх скільки б не зібрали, а газу – катма.

Пропозиції від депутатів були різні – судитися з облгазом, збирати гроші селянам самотужки, як це робили в інших населених пунктах тощо. Врешті, більшість погодилася із пропозицією виділити кошти і запалити в сільських оселях блакитний вогник, а розбірки залишити на потім. Сподіваємося, що це стане крапкою у підключенні до блакитного палива жителів сіл Суржа та Нагоряни.

Нагадаємо, що в 2018 році за підтримки народного депутата України Володимира Мельниченка Уряд затвердив дофінансування за кошти Державного фонду регіонального розвитку продовження будівництва підвідного газопроводу до сіл Суржа, Нагоряни, Лісківці, Рихта, Слобідка-Рихтівська, Вільне, Залісся Перше, Параївка, Чорнокозинці, Мілівці, Кудринці, Кізя-Кудринецька, Завалля, Червона Діброва, Вітківці, Добровілля, Кізя, Адамівка, Нововолодимирівка, Шустівці, Ніверка, Підпилип’я, Подоляни Кам’янець-Подільського району. Ця сума склала 4 млн 827 тис.грн. Крім того, з місцевого бюджету виділено 537 тис.грн.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар