Чи допоможуть штрафи зменшити кількість п’яних водіїв на дорогах?

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

З 1 січня в Україні посилено покарання водіїв, яких втретє затримано за кермом напідпитку. Так, за управління транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння особа, яка двічі протягом року вже піддавалася адміністративному стягненню за подібні дії, має сплатити кругленьку суму – штраф у розмірі 40,8 тисячі гривень.

Чи вплинули такі заходи на несумлінних кермувальників? На думку інспектора сектора моніторингу міськвідділу поліції Руслани Марчук, подібне покарання є стримуючим фактором і нині менше водіїв дозволяють собі керувати автомобілем після вживання оковитої. Так, 2016 року у місті було зафіксовано 211 випадків управління автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, 2017 – 205, цьогоріч – 16. Загалом, з вини п’яних водіїв 2016 року сталося 5 дорожньо-транспортних пригод, 2017 – 2, цьогоріч – жодної. Тобто, можна говорити про те, що сумна статистика все ж має тенденцію до зниження.

На запитання, що є причиною п’яного водіння, пані Руслана зазначила: «Байдужість водія до життя інших людей, неповага до самого себе. Звісно, бувають незалежні від водія обставини, але ж є випадки, що людина і може, і вміє, але їй наплювати на інших та на закон».

Олеся МИХАЛЬЧИК.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар