АГРАРІЇ КАМ’ЯНЕЧЧИНИ ЛІДИРУЮТЬ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

На Хмельниччині зернові та зернобобові станом 1 вересня зібрані з площі 302,2 тисячі гектарів, що на сім відсотків менше, ніж торік. Усього отримано 1,7 мільйона тонн зерна, що перевищує минулорічний показник на 17,6%.

Нинішнього сезону аграрії збирали по 57,1 центнера з гектара зернових, що на 26,3% більше, ніж на 1 вересня торік. Сільгосппідприємствами області намолочено 1,2 мільйона тонн. Причому збирали агрофірми на круг більше, ніж населення. Врожайність у підприємств становила 64,2 центнера з гектара. Найкращі показники в господарств Кам’янець-Подільського району – 66,3 центнера на круг, Хмельницького –
65,2 ц/га, Шепетівського – 59,5 ц/га.

Пшениця залишається домінуючою зерновою культурою на Поділлі: її зібрано з площі 215,2 тисячі гектарів, що на 6,7% менше, ніж на початок осені минулоріч. Однак внаслідок вищої врожайності (62,1 ц/га, що на 31,3% більше, ніж торік) пшениці аграрії зібрали більше. Господарства всіх форм власності отримали на 1 вересня 1,3 мільйона тонн пшениці, перевищивши минулорічний показник на 22,5%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар