5000 км автодоріг перейдуть у відання Хмельницької обласної адміністрації

З 1 січня 2018 року на Хмельниччині, як і в інших регіонах України, автошляхи місцевого значення будуть «децентралізовані»: замість Державного агентства автомобільних доріг України ними почнуть опікуватися облдержадміністрації – повідомляє сайт Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області.

Фінансування на ремонти та утримання таких шляхів надходитиме з Дорожнього фонду, який запрацює з початку 2018 року та буде наповнюватись з трьох джерел: акцизного збору, ввізного мита на нафтопродукти і з імпортованих на митну територію України транспорту і шин. Ці грошові надходження не можна буде використати на щось інше, крім ремонту доріг. На повну фонд почне працювати 2020 року. В 2018 році тільки 50% податків будуть направлені на дороги, в 2019 – 75%, а в 2020-му – 100%. Розподіл коштів по областях буде пропорційний протяжності доріг, які перебувають на балансі ОДА. Тобто, скільки кілометрів доріг буде на балансі, стільки надійде і коштів.

За попередніми розрахунками, для ремонту 5000 км місцевих автодоріг до Хмельницької області надійде близько 500 мільйонів гривень.

Як повідомляється в прес-релізі, працівники Служби автомобільних доріг провели інвентаризацію доріг, визначили склад комісій та підготовили проекти актів приймання-передачі.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар