Мистецькі родини Кам’янеччини

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

8 листопада в Кам’янець-Подільському міському будинку культури відбувся відкритий фестиваль мистецьких родин “Родослав-2018”. Кам’янеччину на ньому представили три мистецькі родини.

Олександра Савчук і Дарина Макарова навчаються в Кам’янець-Подільській районній дитячій школі мистецтв четвертий рік. Вони – двоюрідні сестрички, і в той же час – найкращі подруги. За роки навчання в класі фортепіано вони навчилися грати в дуеті і є найактивнішими учасниками всіх шкільних концертів. У грудні 2016 року Олександра стала лауреатом обласного конкурсу «Кришталева зіронька». Дует Олександри і Даринки став дипломантом Всеукраїнського конкурсу фортепіанних ансамблів у місті Києві та в Регіональному конкурсі інструментальних ансамблів ім.Ф.Ганіцького у 2017 році. Дівчата грають велику програму. Цьогоріч  вони взяли участь в обласному конкурсі учнів-піаністів. Олександра стала лауреатом, а Дарина була нагороджена грамотою. Сестрички також дуже гарно малюють, співають та беруть участь в усіх концертах школи села Довжок, де вони навчаються.

Ангеліна і Анжеліка Тиртишні – сестрички-близнята. Вони живуть у мальовничому подільському селі Лучки, навчаються в школі в одному класі, товаришують і разом співають. Почали співати ще на виховних заходах в дитячому садочку і продовжили свою концертну діяльність в загальноосвітній школі. У 2018 році дівчата вступили до Кам’янець-Подільської районної дитячої школи мистецтв, де зараз навчаються перший рік по класу естрадного співу. Виступ на фестивалі – це їх перший вихід на сцену високого рівня.

Ще одна родина, яка взяла участь у фестивалі, – сім’я Боднарів, що мешкає у селі Кам’янка. Своє мистецтво на сцені дарували батько Віктор Миколайович, син Віктор Вікторович та донька Аня. Батько – професійний музикант, прищепив любов до музики своїм дітям, які також навчаються в районній дитячій школі мистецтв. Аня уже шостий рік вчиться грати на українському народному інструменті бандура, а Вітя – першокласник, він обрав для навчання королеву музики – скрипку.

На завершення фестивалю організатори вручили усім учасникам дипломи та подарунки.

За матеріалами сайту райдержадміністрації.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар