УРЯД СКАСУВАВ ПЕРШІ 100 «ПІЛЬГОВИХ» КІЛОВАТ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ І ВСТАНОВИВ ЄДИНИЙ ТАРИФ – 1,68 ГРИВЕНЬ

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

Кабінет міністрів України скасував пільговий тариф на електроенергію у 0,9 грн/КВт-год. для населення на перші 100 кВт-год. та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт-год. Ці норми діятимуть до 31 березня 2021 року. Відповідне рішення одноголосно ухвалено на засіданні уряду України 28 грудня, йдеться на урядовому порталі.

У повідомленні наголошується, що рішення ухвалено «з метою уникнення стрімкого зростання тарифу для населення вже з січня наступного року», адже термін дії чинного механізму в процесі функціонування ринку електричної енергії (ПСО) спливає вже 31 грудня 2020 року.
«У разі неприйняття запропонованих змін ціна на електроенергію для побутових споживачів мала б формуватися на ринкових умовах, що призвело б до різкого, більш ніж в 2,5 рази, зростання тарифу на електричну енергію для населення (до близько 3,30 грн/кВт-год.)», – кажуть в уряді.

Також повідомляється, що коефіцієнти дво- та тризонного обліку електричної енергії збережено і залишено без змін. Тому в разі встановлення, до прикладу, двозонного обліку електричної енергії, її ціна у нічний час буде на 50 відсотків меншою.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар