РИНОК ВІДКРИЛИ

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

Міністерство охорони здоров’я дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень.
Тож вже з 3 квітня у Кам’янці-Подільському відновила роботу частина гуртово-роздрібного ринку «Династія». Таке рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Відповідно до нього забороняється робота продуктових ринків, крім тих, що здійснюють оптову торгівлю.

Сьогодні на ринку «Династія» картоплю продають по 11-12 грн за кілограм, цибулю – 17 грн, буряк та моркву – 7 грн, яблука – 10-15 грн, редиску – 12-20 грн/кг.
За словами директора ринку Олександра Боршуляка, відкриття ринку сприяло здешевленню сільгосппродуктів й у місцевих супермаркетах. Наразі при в’їзді на ринок діє пропускний пункт, всі автомобілі обробляються дезінфікуючими засобами.
– Дотримуватися належних санітарних норм нам допомагають міська влада, місцеві пожежники, – каже Олександр Михайлович. – Лише провести одноразову дезінфекцію території ринку знадобилося 5 т води, плюс дезінфікуючі розчини, що виливається в неабияку копійку – близько 3-4 тис.грн. А такі заходи потрібно проводити щоденно.
Тут також стежать, аби відвідувачі не ходили без масок. На території ринку окреслені позначки, що допомагають покупцям дотримуватися дистанції у черзі. Однак, не всі з розумінням ставляться до належного виконання санітарних правил. На зауваження працівників ринку, аби люди дотримувалися певної дистанції один від одного та не ходили без масок, у відповідь можна почути обурення та лайку.
І якщо на оптовому ринку ситуацію все-таки вдається тримати під контролем, то зовсім поряд, на тротуарі по вул.Князів Коріатовичів, стихійна торгівля йде повним ходом. І ні про які правила безпеки, мабуть, тут і чути не хочуть як продавці, так і покупці. Тож про яку відстань між покупцями в чергах у не менш ніж 1,5 метри може йти мова, коли навіть розминутися із пішоходами там важко?

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар