З березня кам’янчани отримуватимуть готівку для оплати комуналки

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Про те, як працюватиме монетизація субсидій, розповіла на брифінгу директор департаменту соціального захисту населення міської ради Людмила Позинюк. Так, уже за два тижні субсидія громадянам виплачуватиметься готівкою. Всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні надійдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.

Пенсіонери отримають допомогу від держави у березні разом із пенсією. Ті громадяни, які отримають пенсійні виплати через інші банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом із пенсією доставить Укрпошта.

Решта субсидіантів зможуть отримати субсидію з 12 березня у найближчому відділенні Ощадбанку, пред’явивши паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

Зверніть увагу, що таке поняття як обов’язковий платіж скасовується. Домогосподарство отримає субсидію готівкою та має самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, може використати на свій розсуд.

Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Однак, якщо станом на травень 2019 року, у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020 рр. не призначатимуть.

Нагадаємо, що у травні щороку відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Тому всім отримувачам субсидій потрібно обов’язково подати Заяву і Декларацію про доходи в управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто звернувся за субсидією вперше 2019 року.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар