ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Є РЕЧІ В УКРАЇНІ, ЯКИХ НЕМАЄ В ІНШИХ КРАЇНАХ»

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

3 червня з робочим візитом Президент України Володимир Зеленський завітав на Хмельниччину. Він проінспектував будівництво дитячого садка у селі Давидківці , а також провів ряд зустрічей у Хмельницькому. Глава держави зустрівся з представниками бізнесу, відвідав лабораторію мікробіологічних досліджень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України», встиг поспілкуватися з пересічними хмельничанами.
Володимир Зеленський обговорив з представниками місцевого бізнесу нагальні проблеми, які гальмують розвиток різних сфер економіки регіону.
Президент висловив переконання, що на тлі пандемії коронавірусу влада повинна не лише не заважати бізнесу, а й допомагати йому.
Володимир Зеленський закликав підприємців поділитися думками щодо кадрових рішень як на рівні центральних органів влади, так і на місцевому рівні.

«Ми хочемо дізнатися, де можемо допомогти. Хочемо отримати розуміння ситуації: а які вам потрібні люди, хто повинен бути у владі? Хочемо отримати пропозиції щодо таких людей», – зауважив він.

В свою чергу підприємці розповіли Президентові про основні проблеми, з якими стикаються у своїй діяльності. Зокрема, вказали на труднощі з отриманням спецдозволів на користування надрами, підключенням до електромереж. Представники бізнесу закликали налагодити механізми кредитування за доступними ставками для експортерів. Крім того, підприємці виступали за зменшення мит на імпорт сировини для виготовлення продукції на території України та допомогу в просуванні українського експорту і представленні вітчизняної продукції на світовому ринку.
А вже наступного дня Володимир Зеленський завітав на Кам’янеччину. Культурна програма Президента у Кам’янці-Подільському почалася з відвідин Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла. Звісно, під аркою при вході на територію храму він міг загадати бажання, як один з його попередників Леонід Кучма. Містом до цих пір ходить легенда, що після цього Леонід Данилович став Президентом. Не оминув своєю увагою Володимир Олександрович музей мініатюр «Замки України».
Скуштував і каву біля міської ратуші. І якщо у Хмельницькому цей ароматний напій він охарактеризував як «крута кава», то в Кам’янці-Подільському – «м’яка». Пригостився на території Старої фортеці випеченим за прадавніми технологіями та рецептами домашнім хлібом і посмакував грибною юшкою.
Тут же Володимир Зеленський постріляв із лука. З першого разу влучив у кабана. Правда, намальованого, тому ніхто не постраждав від стріл очільника України. Впродовж екскурсії старовинним Кам’янцем із Главою держави мали можливість поспілкуватися жителі Кам’янеччини, а дехто зумів навіть передати прохання, аби Президент посприяв вирішенню тих чи інших життєвих проблем.
А вже після цього Президент Володимир Зеленський провів зустріч на відкритому повітрі з представниками туристичного бізнесу. В ході розмови він ініціював можливість лібералізації візового режиму для іноземців, які відвідують Україну з туристичною метою. На думку Президента, скасувати візи можна для громадян Китаю, Австралії, Нової Зеландії чи арабських країн, які приїжджають в Україну як туристи.
Володимир Зеленський закликав представників галузі разом попрацювати над тим, щоб зацікавити іноземних туристів відвідати унікальні місця в нашій країні.

«Є речі в Україні, яких немає в інших країнах, на які хочеться подивитися й показати їх західному туристу. Що ми можемо зробити просто цього літа, щоб привабити іноземного, західного туриста, який привозить гроші?» – зазначив він.

Учасники зустрічі погодились, що Україна – дуже красива країна і є привабливою для подорожей, але потрібно зламати стереотип, що подорожувати Україною – немодно. Тому серед основних завдань – започаткування медіакампанії з популяризації туризму в Україні.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар