У Кам’янці-Подільському прокуратура відстояла пам’ятку архітектури національного значення

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Однією з пам’яток архітектури національного значення у Кам’янці-Подільському є Покровська церква, збудована ще 1864 року. З метою захисту культурної спадщини, навколо будівлі визначено зони охорони та встановлено особливий режим їх використання.

Рішенням сесії Кам’янець-Подільської міської ради у власність місцевої мешканки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд 2012 року передано земельну ділянку площею 1 тис. кв.м, розташовану у середмісті. Виявилося, що ця земля належить до охоронної зони пам’ятки національного значення «Покровська церква», а тому її виділення можливе лише за погодження Міністерства культури України.

Окрім цього, надана ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги річки Смотрич, де будь-яке будівництво забороняється.

– Реагуючи на ці порушення, прокуратура пред’явила позов про визнання вказаного рішення сесії міської ради та державного акту на право власності на землю недійсними, – повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків.

Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар