Студенти Подільського державного аграрно-технічного університету дискутували на агродебатах

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Чи знімати державі мораторій на землю, чи з цим не слід бігти поперед батька в пекло, або ж підтримувати сімейні селянські господарства чи робити ставку на великі агрохолдинги, наскільки сприяти розвитку аграрного туризму – ці та інші питання викликали жвавий ораторський батл між студентами Подільського державного аграрно-технічного університету. Втретє навчальний заклад ініціював проведення агродебатів на затребувані теми в провідному секторі національної економіки. Чотири команди з представників факультетів вишу «стріляли» власними точками зору, залізними аргументами, влучними контраргументами, гострими запитаннями-відповідями, цілком передаючи характер суперечки на благо. Так що, окрім політики у нас ще купа розпочатих справ, реформ, проектів, не доведених до логічного кінця й спосіб завершення яких не завадить пошукати власне у розумній дискусії. І кому, як без двох хвилин аграріям та фермерам, котрим завтра закладати фундамент українських врожаїв, спробувати розібратися в раціональності того чи іншого варіанту.

А який з них обгрунтованіший та переконливіший вирішувало компетентне журі у складі заступника міського голови Вадима Савчука, заступника голови райдержадміністрації Миколи Чумака, депутата обласної ради, очільника ПП «Україна-Агро-2С» Олега Скринчука, начальника відділу активної підтримки безробітних міського центру зайнятості Наталії Семенюк, виконавчого директора Асоціації «Сільськогосподарські товаровиробники Поділля» Світлани Антонецької, а також глядацьке голосування.

В підсумку перемогу здобула команда, котра виступила з доповіддю проти відміни мораторію на продаж землі, мотивуючи тим, що країна не готова до цього кроку, поки не буде прийняте базове законодавство. А капітана лідерів Тараса Німця визнано кращим гравцем й він візьме участь в XXI зльоті відмінників аграрної освіти наприкінці травня в Харкові.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар