РЕЖИМ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня включно, продовжено на 21 день – до 24 квітня. На всій території України на 30 днів ввели режим надзвичайної ситуації. Таке рішення 25 березня ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів. Крім того, у режим надзвичайної ситуації переведена Єдина державна система цивільного захисту. Відповідно всі карантинні обмеження також подовжені.

  • Таке рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 14 областях та місті Києві.
    Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.
    В Україні на ранок 26 березня зафіксовано 157 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав. За добу було зафіксовано 44 нових випадки.
    Хворих виявлено: Вінницька область – 1; Волинська – 2; Дніпропетровська – 2; Донецька – 1; Житомирська – 2 (1 летальний); Запорізька – 7; Івано-Франківська – 16 (2 летальних); Київ – 34; Київська область – 24; Луганська – 1; Львівська – 2; Одеська – 4; Тернопільська – 15 (1 летальний); Херсонська – 1; Черкаська – 2; Чернівецька – 42 (1 летальний); Чернігівська – 1.
    За 25 березня на Кам’янеччині не виявлено жодного випадку захворювання на коронавірус. Раніше, 23 березня, міський голова Михайло Сімашкевич на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляв, що «станом на 13.00 маємо одну підозру на коронавірус у чоловіка, який нещодавно повернувся з Єгипту з усіма симптомами COVID-19». За словами мера наразі здійснено всі заходи, згідно з інструкціями, а кам’янчанина відправлено до Хмельницької інфекційної лікарні на додаткове обстеження і лікування, також дезінфіковано його будинок. Санітарна обробка проводиться й в інших під’їздах багатоквартирок міста. Пізніше з’явилась інформація, що коронавірусна інфекція у жителя міста не підтвердилась. У місті на звітну дату 51 особа знаходиться на лікуванні із бактеріальними пневмоніями. А також 6 осіб – із ГРВІ.
    У Хмельницькому на ранок 26 березня виявлених хворих на COVID-19 немає. Про це повідомили в пресслужбі Хмельницької міської ради. Наразі «в інфекційній лікарні перебуває 71 пацієнт, серед них 22 дитини. Вчора госпіталізували 10 осіб. Серед них – 5 з грипом, 2- з кишковою інфекцією, 1 – гепатит, 2 – з підозрою на Covid-19 (Теофіпольський р-н, м. Хмельницький)», – йдеться у повідомленні.
  •  За інформацією міського голови з початку цього тижня у місті є 19 апаратів штучної вентиляції легень, 10 з яких – у міській лікарні, а 9 – в перинатальному центрі. Всі вони справні. На додачу замовили ще два таких апарати. Також у наявності 3 кисневі концентратори (замовили ще 5). Тому Михайло Євстафійович закликав кам’янчан не вірити фейкам і різним «спеціалістам», які краще за фахівців «усе знають» стосовно апаратів штучної вентиляції легень. Крім того, є 30 швидких тестів на коронавірус і замовлено ще 200. «На жаль, у сьогоднішніх умовах отримати їх навіть при наявності коштів не так вже і легко», – зазначив мер.
    У рамках першої поставки 5000 експрес-тестів, які напередодні отримала Хмельницька область, а 25 березня їх передано у міста та райони Хмельниччини. Про це у той же день на брифінгу повідомила заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька. Зокрема 650 тестів надійшло для Кам’янеччини. З них 250 штук було передано центральній районній лікарні, а 400 – управлінню охорони здоров’я міської ради відповідно до чисельності населення.
    Також компанія «Епіцентр» придбала для Хмельниччини надсучасний апарат для виявлення коронавірусу – ампліфікатор Real-time CFX-96 Touch. Його вартість – майже 1 мільйон гривень. Таких апаратів в Україні лише п’ять. Це шестиканальний прилад, який дозволить вірусологам оперативно перевірити на інфікованість коронавірусом одразу 96 осіб.
  •  У місті постійно дезинфікують зупинки, вулиці і тротуари. Використовується спеціальна техніка і не лише міського житлово-комунального господарства. На вулиці міста виїхала автомобільна розливна станція, яку надали військові, та пожежна машина ДПРЗ №2. Їхнє завдання – хімобробка. Крім того, триває санітарна обробка зупинок міста силами КП «Кам’янецький парк». Також вулиці прибирають поливомийна машина і вакуумний підмітально-прибиральний автомобіль «Глобус».
    Не уникли тотальної дезінфекції і лікарні міста. Усі території лікувальних установ розчином гіпохлориду натрію обробляє комунальне підприємство «Міськтепловоденергія».
Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар