РАДА РОЗДАЛА РАЙОННЕ МАЙНО

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Перед новим роком депутати новоутвореного району вирішили розібратися з комунальними установами і їх майном, яке ще залишалось під управлінням безпосередньо колишньої райради, але згідно із територіальною реформою, мали б управлятись громадами. Тому з більш ніж 50 питань порядку денного 3 сесії Кам’янець-Подільської районної ради 8 скликання, що відбулася перед Католицьким Різдвом 24 грудня, переважна більшість були присвячені передачі майна. Зокрема, під управління громад остаточно перейшли 17 шкіл: 4 відійшли до Кам’янець-Подільської міської ради, 6 – до Орининської сільської ради, 2 – до Жванецької, 4 – до Слобільсько-Кульчієвецької і 1 – до Староушицької селищної ради. Крім того в управління громад передавались дошкільні навчальні заклади, бібліотеки, музеї, медичні заклади і заклади культури. У відомстві Слобідсько-Кульчієвецькій сільської ради тепер буде КНП «Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня» і КНП «Кам’янець-Подільський центр первинної медико-санітарної допомоги», а Кам’янець-Подільський районний трудовий архів переходить в управління Кам’янець-Подільської міської ради.

Проте один об’єкт все таки залишився на балансі Кам’янець-Подільської районної ради. Це незавершена будівля терапевтичного корпусу на 210 ліжок Центральної районної лікарні. Як пояснив голова районної ради Михайло Сімашкевич, це дає більше шансів домогтися від держави коштів на завершення цього довгобуду.

Розглянули районні депутати також бюджет на 2021 рік, цього року він виявився особливо куцим і склав 551 тисячу гривень. Майже усі гроші підуть на соціальний захист та соціальне забезпечення. На утримання ради наразі передбачено близько 41 тисячі гривень. Тому наступним кроком депутатів стало звернення до вищих органів влади України стосовно врегулювання на державному рівні питання фінансування новоутворених районних рад, де на утримання Кам’янець-Подільської районної ради народні обранці запросили в держави 5838,6 тис. гривень на рік (оплата праці та нарахування на заробітну плату, комунальні послуги та енергоносії, використання товарів та послуг для забезпечення діяльності ради).

Отож з надіями, що наступний рік буде кращий за 2020, розглянувши всі питання, депутати роз’їхалися зустрічати новорічні свята.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар