ОСТАННЯ СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ «ХВОСТІВ» НЕ ЗАЛИШИЛА

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Остання 48 сесія Кам’янець-Подільської районної ради 7 скликання, яка відбулася в останній день вересня, не дивлячись на певні суперечки між депутатами – результат різноманітних перипетій, що пережили районні депутати за ці 5 років, пройшла по-діловому. Навіть раптове 10-хвилинне відключення світла, коли залишалося проголосувати декілька питань порядку денного, не завадило народним обранцям розглянути все заплановане. Було відчутно, що на своє останнє зібрання районна рада вирішила не залишати «хвости». Наприклад, депутати навіть не забули виділити 4 тисячі гривень на значки майбутнім обранцям районної ради нового восьмого скликання.

Основними темами сесії традиційно залишалися медицина, пандемія і підготовка до опалювального сезону.

Очікуваним рішенням районної ради цієї сесії можна назвати передачу на баланс КП КНП «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» комплексу Староушицької районної лікарні №3. Нагадаємо, що минулого разу для цього рішення депутатам не вистачило голосів, і вони спромоглися передати на баланс районного ПМСД тільки комплекс Орининьскої райлікарні №2. А оскільки новопридбане майно потрібно підготувати до осінньо-зимового періоду, виділені на це раніше кошти орининській і староушицькій лікарням, районна рада відповідно перекинула районному центру первинної медико-санітарної допомоги. Сума складає більше 100 тисяч, а усього на ці заходи планується залучити 300 тисяч гривень з районного бюджету і ОТГ, на території яких знаходяться установи.

Ще 30 тисяч районна рада виділила на боротьбу з наслідками пандемії COVID-19 Кам’янець-Подільській районній державній лікарні ветеринарної медицини.

Наступаючий опалювальний сезон і вимоги газового монополіста забрали з районного бюджету ще 254 тис.грн на закупівлю і встановлення газових коректорів у сільських школах Кам’янки та Кульчиївець. Також сільська рада Довжка передала 100 тис.грн довжоцькій школі на придбання комп’ютерної техніки.

Державні субвенції з центрального бюджету, а саме 840 тис. і 2 423 тис.грн, пішли відповідно на підвищення з 1 вересня зарплати освітянам і проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Головною ж подією останньої сесії цього скликання можна сміливо назвати призначення за результатами конкурсного відбору на посаду генерального директора комунального некомерційного підприємства «Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня» Віталія Шевчука. На цій посаді Віталій Іванович затверджений радою ще на 5 років.

На завершення сесії голова ради Віктор Кривак подякував всім депутатам за 5 років плідної праці на благо громади Кам’янеччини та висловив надію, що вони і надалі продовжуватимуть працювати у тому ж дусі, та запросив усіх присутніх народних обранців на спільне фото.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар