На Кам’янеччині відвели сто гектарів під сонце

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

На Кам’янеччині здійснили пробний запуск сонячної електростанції потужністю 63,8 МВт, про це повідомив голова Пановецької сільської ради Анатолій Костюк. Це один з найбільш потужних проектів на території Хмельницької області у сфері нетрадиційних джерел енергії. Станція складається з 240 тисяч сонячних панелей.

Знаходиться СЕС на території Пановецької сільської ради на полях фільтрації Кам’янець-Подільського цукрового заводу, який не працює з 2000-х, між селами Панівці та Мала Слобідка, що на відстані 8 кілометрів від міста.

Нагадаємо, що між підприємством ПП «Подільськенерго» та Пановецькою сільською радою в 2013 році було укладено договір на 49 років щодо оренди території площею 100 га під будівництво Кам’янець-Подільської фотогальванічної електростанції.

Для реалізації проекту залучено ряд західних інвесторів. Такі як компанії RECOM, один з Європейських лідерів у даній галузі та компанія з США – RENEWABLE ASSETS. У сонячну електростанцію інвестували 72 мільйони євро. Проектні роботи проводила компанія Kness Construction.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар