Газифікація Кам’янеччини триває

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

В 2018 році за підтримки народного депутата України Володимира Мельниченка Уряд затвердив дофінансування за кошти Державного фонду регіонального розвитку продовження будівництва підвідного газопроводу до сіл Кам’янець-Подільського району. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 травня 2018 року №372-р. «Про інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись у 2018 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку», на інвестиційну програму «Підвідний газопровід середнього тиску до сіл Суржа, Нагоряни, Лісківці, Рихта, Слобідка-Рихтівська, Вільне, Залісся Перше, Параївка, Чорнокозинці, Мілівці, Кудринці, Кізя-Кудринецька, Завалля, Червона Діброва, ВІтківці, Добровілля, Кізя, Адамівка, Нововолодимирівка, Шустівці, Ніверка, Підпилип’я, Подоляни Кам’янець-Подільського району – будівництво» виділено кошти з державного бюджету в сумі 4827 тис.грн. Крім того, з місцевого бюджету – 537 тис.грн.

Таким чином у 2018 році триватиме будівництво підвідного газопроводу середнього тиску до сіл Кізя-Кудринецька, Добровілля, Кізя, Адамівка, Привороття.

Календарний план реалізації відповідного проекту фінансується починаючи з 2015 року за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Тож до кінця цього року жителі сіл Суржа та Нагоряни, до яких підвідний газопровід середнього тиску будувався в 2016-2017 роках, зможуть користуватися природним газом. В с.Суржа протяжність вуличного газопроводу становитиме 6,2 км. Всього налічується 96 абонентів (вводів). В 90 абонентів винесені відключаючі пристрої газового вводу за межу балансової належності абонента. В 32 абонентів виконані монтажні роботи з підключення побутових пристроїв.

В с.Нагоряни протяжність вуличного газопроводу – 12 км. Всього абонентів (вводів) нараховується 191. Наразі ведуться підготовчі роботи до виконання монтажних робіт з підключення побутових пристроїв.

Прес-служба РДА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар