Форум ветеранів Кам’янеччини

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Днями Україна відсвяткувала 75 річчя визволення від німецько-нацистських загарбників. То ж цій знаменній даті і була присвячена ІХ звітно-виборча конференція районної ради ветеранів, делегати котрої – люди праці, діти тих, завдяки кому село піднімалося з повоєнних руїн. Нинішнє ж покоління зібралося, щоб нагадати про свої права і потреби.

Крім самих ветеранів, у роботі конференції взяли участь заступник голови райдержадміністрації Маріанна Великохатько, голова районної ради Віктор Кривак, голова Колибаївської ОТГ Михайло Желізник заступник голови обласної ради організації ветеранів України Борис Мельник.

Вітання від народного депутата сьомого і восьмого скликань, голови ГО «Ми –  кам’янчани» Володимира Мельниченка передав Сергій Тимчук.

Уповноваживши молодь Довжоцького колегіуму вшанувати пам’ять загиблих воїнів покладанням квітів до Меморіального комплексу, що в с.Довжок, учасники конференції заслухали доповідь «Про роботу районної ради ветеранів України за період з жовтня 2015 року по жовтень 2019 року та головні напрями її діяльності на наступний статутний період», яку оприлюднив заступник голови ветеранської організації  Павло Гладченко. У своєму слові Павло Митрофанович зазначив, що основними вимогами ветеранів залишається кардинальне збільшення основних соціальних стандартів і встановлення економічно обґрунтованих комунальних тарифів. Згадав він також про незадовільне медичне забезпечення ветеранів – мешканців району і вкрай погану роботу пошти на селі. А ще у виступах інших учасників зібрання наголошувалося на тому, що село катастрофічно старіє, виникають проблеми із працевлаштуванням в сільській місцевості, тамтешня медицина бажає бути кращою.

Отож, ветеранам слід гуртуватися у боротьбі за свої права, покращення співпраці з органами місцевого самоврядування, що є головним завданням ветеранського осередку Кам’янеччини.

Голова райради ради Віктор Кривак запевнив присутніх, що та тісна співпраця, яка існує між депутатським корпусом і радою ветеранів, продовжуватиметься і надалі.

Дипломи та цінні подарунки отримали найактивніші учасники громад району.

Далі ветерани зайнялися організаційними питаннями. На основі доповідей і виступів делегатів прийняли постанову визнати роботу за звітний період Кам’янець-Подільської районної організації ветеранів України задовільною і водночас активізувати роботу організації по визначним напрямкам. Обрали на наступні чотири роки керівництво організації, – очільником знову став Кульчицький Едуард Євстафійович. Затвердили делегатів на обласну конференцію України.

Виступи народного хору ветеранів імені Антона Малика «Вечірні зорі» та артистів РЦКМ «Розмай» стали окрасою зустрічі.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар