Бюджет, спорт, екологія і знову масло

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Головною метою останнього у часі пленарного засідання депутатів (19 лютого) стало прийняття змін до міського бюджету, які передбачали більш детальний розподіл коштів між галузями на 2020 рік.
Зокрема, на ремонт тротуарів по Жванецькому, Нігинському шосе, вулицях Пушкінська, Дружби народів, Космонавтів, Лесі Українки, Соборна і Франка спрямували 3,2 млн грн. На капітальний ремонт доріг вулиць Смотрицька, Кіргізова, Довга, Вірменська, Південна, Шмідта, Індустріальна, провулків Шевченка і Бульварний виділили 3,1 млн грн, плюс 1,2 млн грн – на поточний ремонт усіх вулиць міста. Що ж стосується відновлення дитячих майданчиків, то міські депутати виділили 1,3 млн грн. Понад 8 млн грн передбачено на відновлення внутрішньодворових проїздів (вул. Героїв Небесної Сотні, Шевченка, Гагаріна, Франка, Вокзальна, Миколи Гордійчука, Лєрмонтова, Драй-Хмари, Соборна, Розвадовського, Нігинське шосе, 30 років Перемоги, Пушкінська, Васільєва, Веліканова, Космонавтів, пр. Грушевського, пров. Семінарський). Капітальний ремонт міського кладовища потребує 400 тис. грн.
Для тих, хто хоче утеплити свої будинки, виділено 600 тис.грн за програмою «Теплий дім». Крім того 4 млн грн надійдуть на продовження життя кам’янецьких ліфтів. Також відновлюється програма із заміни газового устаткування в квартирах малозабезпечених громадян (100 тис.грн). На додачу в 2020 році міська влада оновлює техніку управлінським компаніям міста: КП «Комунбуд» отримає КамАЗ з причепом, а КП «Спецкомунтранс» – новий автомобіль і сміттєвоз.
Наболілим для депутатів і спортивної громадськості міста залишається питання побудови сучасної спортивної арени. Забудовник міського стадіону, не дивлячись на обіцянки і підписаний договір, відмовляється надати міській владі і громадськості належний проєкт спортивного комплексу. У зв’язку з цим народні обранці вирішили винести на наступну сесії питання про розірвання договору із забудовником і розпочати пошук інвестора, який би зміг побудувати цей комплекс. Попередню згоду, правда тільки зі слів керівника спортивного комплексу «Епіцентр» у Кам’янці-Подільському Вадима Рудяка, на будівництво такого закладу дав народний депутат Олександр Герега.
Вислухавши скарги мешканців вулиці Індустріальної на роботу підприємства ПАТ «Гіпсовик», щодо забруднення повітря у цьому районі, міська влада, пам’ятаючи про аналогічну ситуацію з асфальтним заводом, звернулась до Прем’єр-міністра України перевірити не тільки Кам’янець-Подільський цементний завод стосовно додержання екологічних норм (про що нещодавно заявили в уряді), але і вищеназвані підприємства.
Під час сесії депутат від ВО «Свобода» Михайло Посітко звернувся до міської ради з пропозицією розірвати договір з ТОВ «Вівальді Д» про постачання масла освітнім закладам міста на 2020 рік. Підставою, на його думку, є експертиза масла даного виробника, проведена ним разом з однодумцями і результати якої показали, що воно не відповідає нормам ДСТУ. Однак пропозицію Михайла Посітка депутати не підтримали, оскільки ще не надійшли висновки організованої міською владою експертизи даної продукції у навчально-виховних закладах міста. За це рішення проголосувало всього 3 народних обранці.
До органу місцевого самоврядування також звернулись мешканці будинку по вулиці Драгоманова,12 з проханням виділити кошти на завершення ремонту даху. Дім зданий 11 років тому, але є постійні проблеми з покрівлею, яка протікає. Внаслідок чого у будинку прописалися пліснява та вологість, що загрожує здоров’ю його жителів і навіть цілісності самої будови. Необхідні 300 тисяч гривень пообіцяли виділити з резервного фонду.
Наостанок представники народу обговорили своє недавнє рішення про запуск процедури ліквідації комунального підприємства «Міська друкарня». Працівники друкарні прийшли на сесію переконати присутніх у його дієздатності у разі реорганізації. Звучали пропозиції призупинити ліквідацію цього підприємства, зрештою від такого кроку міська рада відмовилась, натомість надала право усім охочим депутатам увійти до ліквідаційної комісії з метою перевірити стан підприємства.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар