АВТОМАТИЧНО ПРИЗНАЧАТИ СУБСИДІЇ ТАКИ БУДУТЬ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Нещодавно Кабмін знову вніс зміни до порядку призначення субсидій – одержувачам допомоги від держави дозволили мати депозит у банку на 100 тисяч гривень та друге житло в спільній власності або в сільській місцевості.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна на засіданні уряду оприлюднила уточнення, які уряд вніс до постанови про нові правила призначення субсидій.

«Ми пропонуємо уточнити у рішенні уряду: перше, не враховувати доходи від розміщення депозитів, оскільки банківські установи подають звіт до ДФС загальною сумою, і наразі відсутня персоніфікована інформація про доходи фізичних осіб від розміщення депозитів. Друге, ми пропонуємо до 100 тисяч гривень – суму коштів на депозитному рахунку, перевищення якої позбавляє громадян права на отримання житлової субсидії. Третє, ми пропонуємо не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній, частковій або сумісній власності, а також ті, які знаходяться у сільській місцевості», – розповіла Лазебна.

За її словами, ухваленим рішенням пропонується зробити автоматичне перепризначення субсидії тим домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається.

«Тобто рішення про призначення житлових субсидій таким домогосподарствам буде здійснено в автоматичному режимі органами соціального захисту населення на підставі інформації Мінфіну за результатами проведеної верифікації. Таким чином призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 роках, буде проводитися без звернення громадян», – зазначила міністр.

Крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі (необхідно отримати дані для виплати коштів у готівковій формі);
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи), необхідно підтвердити місце фактичного проживання;
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації (необхідно актуалізувати відомості щодо непроживання окремих осіб за місцем реєстрації).

Тобто цим людям треба буде подати нові заяви і декларації.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар