16 СЕСІЯ ЗАВЕРШИЛАСЯ, АЛЕ ПРОТИСТОЯННЯ ТРИВАЮТЬ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Після 4 місяців роботи 26 січня 16 сесія Кам’янець-Подільської міської ради таки завершилася. Депутати розглянули усі питання, таким чином вичерпавши порядок денний.

Нагадаємо, весь попередній тиждень за пропозицією міського голови міські обранці вкотре повернулися до розгляду питань порядку денного в профільних комісіях. Не дивлячись на це, під час пленарного засідання депутати більшість з них не підтримали. Переважно свої голоси не давали народні обранці від депутатської групи «Ми – кам’янчани». Виключення зробили тільки для земельних. Погодили 11 із 13. Зокрема з тих питань, що не вдалося прийняти, є два, котрі стосуються сільських територій Кам’янець-Подільської громади, а саме: проведення громадських слухань щодо кандидатури старост та узгодження процедури соціальної взаємодії сільських територій з місцевим бізнесом.

Цього разу повезло КП «Житловик». Депутати одразу погодили надання йому дозволу на 220 тисяч гривень короткочасного кредиту для того, щоб уникнути заборгованості по зарплаті перед працівниками.

Знову міський голова Михайло Посітко пропонував депутатам включити до порядку денного бюджетні питання. На що представники опозиції наполягали на своїх вимогах про скликання чергової сесії, аргументуючи це тим, що бюджет та його програми потребують доопрацювання. Наприклад, за словами опозиціонерів, з’явились нові витрати на територіальну оборону, які потрібно покривати з міського бюджету. Але головний аргумент, який вплинув на міського голову, – це наявність фінансових зобов’язань міста перед КП «Міськтепловоденергія». Як заявила заступник генерального директора підприємства з економічних питань і міська депутатка фракції «Рідне Місто» Світлана Лень, згідно з підписаним меморандумом між урядом і теплогенеруючими компаніями різниця в тарифах повинна покриватись з місцевих бюджетів. Наразі вона складає 28,6 млн грн. Ці гроші потрібно негайно виплатити комунальному підприємству, аби воно змогло погасити заборгованість за газ до 1 лютого. Інакше газпостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» в 5-6 раз підніме ціну для КП «Міськтепловоденергія», і комунальники змушені будуть зробити те саме з теплом і гарячою водою для споживачів. Адже підприємство в такому разі платитиме за газ не 35-45 млн грн, а близько 200 млн.

Крім того, Михайло Посітко повідомив про офіційне подання до Верховної Ради і Президента України заяви щодо розпуску міської ради. І висловив сподівання, що парламент підтримає громаду, яка втомилася від бездіяльності депутатів… У відповідь, знаний своєю критикою міської влади, депутат від фракції «Слуга Народу» Сергій Самсонюк заявив, що 24 міських обранці у свою чергу теж підписали звернення до ВРУ і Президента, де звинуватили міського голову в узурпації влади в місті.

Отож, 16 сесія закрита, але на наступну, чергову чи позачергову, залишилось чекати недовго, бо потрібно негайно вирішувати фінансові проблеми, які постали перед містом.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар