У костюмі покемона — вхід вільний

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Таку «фішку» для цьогорічного фестивалю вуличного мистецтва «Республіка» придумали його організатор Андрій Зоїн з колегами, аби кам’янецьке дійство не загубилося на фоні інших музично-мистецьких заходів та щоб створити інфопривід для зацікавлення якомога більшої кількості центральних ЗМІ й привернути до нашого міста увагу туристів. Нині, коли весь світ шаленіє від комп’ютерної забавки з пошуку покемонів, у Кам’янці вирішили створити свою версію цієї гри — коли учасники фестивалю зможуть цікаво провести час перед концертом улюбленого гурту, відшукуючи цих створінь на території міста. Ще однією цікавинкою стане участь у заході гендиректора «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна разом з гуртом Chemia та британського колективу Molotov Jukebox, солістка якого — акторка популярного серіалу «Гра престолів» Наталі Тена. Щодо керівника «Укрзалізниці», то організатори збираються «вбити двох зайців»: і музику послухати, і провести з ним перемовини щодо надання додаткових потягів до Кам’янця хоча б на період туристичного сезону.

Фестиваль триватиме з 1 по 4 вересня й збере в Кам’янці близько сотні гуртів з восьми країн світу. На п’яти концертних майданчиках звучатиме музика різних стилів і напрямків, що буде до вподоби як молоді, так і старшому поколінню. Заплановані й безкоштовні виступи колективів та солістів на сцені біля міської ратуші. На дійство планують приїхати Віктор Павлік, Арсен Мірзоян, Еріка, «Скрябін», «Трубєцкой», «Мотор’ролла», The Hardkiss, Dakh Daughters та багато інших.

Щодо картин на міських будівлях, то цьогоріч їх буде три. Чекаємо приїзду на фестиваль швейцарських гуртів, бізнесменів, офіційних осіб, тож один з муралів буде присвячено темі українсько-швейцарської дружби. Другий малюнок буде зроблено на турбазі «Поділля». Цікаво, що виконати ще одну картину на одній зі стін нашого міста виявив бажання співак Арсен Мірзоян, підтвердивши тим самим відому істину, що талановита людина талановита в усьому.

Ціна квитка на виступи гуртів на один день становить 150 грн., на три дні — 350 грн. Безкоштовним вхід на фестиваль буде для учасників АТО, дітей, інвалідів і, як зазначалося вище, для осіб у костюмах покемонів.

Наталя КАМІНСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар