«Бруківка» знову в Кам’янці

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Останнім часом Кам’янець-Подільський є відомий не тільки як один з туристичних центрів України, але також як один з центрів, де проходять кінофестивалі. Це неабиякий виклик для невеличкого міста. В Україні, зазвичай, ще донедавна лише Київ, Одеса чи Львів могли дозволити собі влаштовувати такі заходи. Але Кам’янець довів свою спроможність і вже втретє приймає Міжнародний кінофестиваль «Бруківка». Подія, яка починалась як майданчик для показу короткометражних фільмів, кінострічок, котрі належать до категорії малобюджетних і артхаусу, з кожним разом набуває все більшого розмаху та стає місцем показу вже ігрових, досить високобюджетних фільмів. Також збільшується кількість знаних акторів, іменитих гостей, які відвідують наш кінофестиваль, а розважальна програма стає більш яскравою і різноманітною.

Третій міжнародний кінофестиваль «Бруківка» обіцяє стати визначним дійством, масштабнішим за попередні. Проходитиме він з 11 по 15 вересня 2019 року на декількох локаціях: у кінотеатрі «Юність», міському будинку культури, Старій фортеці та інших місцевих майданчиках.

У конкурсному відборі візьмуть участь близько 800 кіноробіт з 70 країн світу, із них 120 – фільми молодих українських кінорежисерів. Призовий фонд цього року складає понад 50 тисяч гривень. Гості, учасники зможуть безкоштовно відвідати всі локації та заходи кінофестивалю. Плануються покази фільмів під відкритим небом в Старій фортеці, експериментальне світлове 3D-шоу на її баштах, виступи популярних музичних гуртів, зустрічі з діячами української кіноіндустрії в форматі «Живої бібліотеки», воркшопи від режисерів, продюсерів, акторів та сценаристів, виставки робіт художників та фотографів, панельні дискусії, презентації, неформатні екскурсії по Старому місту, шоу роботів «Трансформерів» для дітей, конкурс на кращий косплей героїв коміксів, кіно та аніме, червона доріжка в Фортеці та міському будинку культури, фотозони на основних локаціях фестивалю.

Очікуємо на приїзд професійних та видатних представників кіноіндустрії:  таких як Георгій Делієв, Остап Ступка, Лариса Руснак, Катерина Молчанова, Олег Волощенко, Ніка Фінч (США), Володимир Філіппов, Сергій Дзюба, Олівер Мор (Німеччина), Антоніна Белінська та інші.

У рамках кінофестивалю демонструватимуться художні фільми «Тарас. Повернення», «БанДіти», «Східняк», «Одного разу в місті на камені», документальні – «Людина з табуретом», «Баба, бабі сказала». Також пройде презентація кінострічки «Захар Беркут». Крім того на гостей, відвідувачів та учасників кінофестивалю чекають ще багато не менш цікавих і захоплюючих фільмів перерахунок яких зайняв би занадто багато місця.

Але головне, що в культурне життя Кам’янця-Подільського міцно увійшла така знакова подія як свій кінофестиваль.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар