Риба в сметані до новорічного столу
Інгредієнти: рибне філе – 800 г; олія – 1 ст.л.; лимонний сік – 2 ч.л.; цибуля – 2 шт.; борошно – 1 ст.л., сметана – 250 мл, сіль, перець, інші приправи за смаком, кріп.
Нарізаємо порційними шматочками рибне філе. Трохи посоливши і покропивши його лимонним соком, ставимо в холодильник. В ідеалі філе повинно маринуватися там близько доби, але якщо часу немає, достатньо хоча б кілька годин.
Розігріваємо духовку до 190 градусів. Форму для запікання ретельно змащуємо олією. Нарізавши цибулю півкільцями, викладаємо її на дно форми. Додаємо до неї сіль за смаком і приправи, зверху викладаємо філе риби й ставимо в духовку приблизно на півгодини.
В цей час змішуємо 1 столову ложку борошна, 250 мл сметани, сіль і мелений перець. Після півгодини запікання, коли філе риби набуде білого відтінку, поливаємо його отриманою сумішшю. Після цього залишаємо рибу в духовці ще на 10-13 хвилин.
Страва готова. Перед подачею посипаємо зеленню.