КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКІ ФІЛЬМИ “НЕСТРИМНИЙ”, “БИТВА ЗА УКРАЇНУ” ТА “УКРАЇНА’22” ПОТРАПИЛИ В ДОВГИЙ СПИСОК УКРАЇНСЬКОЇ КІНОПРЕМІЇ “ЗОЛОТА ДЗИГА”

Автор: | Опубліковано Суспільство Немає коментарів

Кам’янець-Подільські незалежні фільми “Нестримний”, “Битва за Україну” та “Україна’22: Щоденники війни” режисера Андрія Зайця, які були представлені українському глядачеві протягом 2022 року на великих екранах під час кінофестивалів, благодійних марафонів в підтримку Збройних сил України і на національному телебаченні потрапили в лонг-лист номінантів Національної кінопремії “Золота Дзиґа”.

У конкурсі Сьомої Кінопремії будуть конкурувати 58 фільмів: 14 повнометражних ігрових, 14 повнометражних документальних, 16 короткометражних ігрових, 7 короткометражних документальних, 4 анімаційні фільми та 3 серіали.

Члени Кіноакадемії вже розпочали голосування за номінантів на Шосту та Сьому  Національні кінопремії, яке триватиме до 26 червня. Імена переможців VI та VII Кінопремій будуть оголошені у липні 2023 року.

Офіційним аудитором Шостої та Сьомої Національної кінопремії є аудиторсько-консалтингова компанія Kreston Ukraine.

З 11 травня по 26 червня (до 15:00 за київським часом) 2023 року відбувається голосування за визначення короткого списку номінантів Шостої (2021-2022) та Сьомої (2022-2023) Національних кінопремій “Золота Дзиґа”, в якому беруть участь лише члени Української кіноакадемії, серед яких кінокритики, режисери, продюсери, актори, сценаристи та різноманітні визначні представники української кіноіндустрії. Переможці будуть оголошені під час церемонії вручення нагородження, що відбудеться у липні 2023 року.

Національна Кінопремія — єдина в Україні премія в галузі кіно, що створена з метою популяризації національного кінематографа та видатних досягнень особистостей, які сумлінно працюють над створенням вітчизняних фільмів. Головним символом Національної Кінопремії обрана статуетка Золота Дзиґа, що втілює у собі стрімкість, невпинний розвиток та нескінченність.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар