ЧОМУ НЕ МОЖНА ЗБЕРІГАТИ ЯЙЦЯ В ХОЛОДИЛЬНИКУ

Автор: | Опубліковано Поради Немає коментарів

У більшості країн Європи яйця зберігають або прямо на прилавку при кімнатній температурі, або на столі на кухні.

Чому так? Європейські лікарі кажуть, що при різких перепадах температур (тобто коли ви виймаєте його з холодильника) оболонка яйця руйнується, що сприятиме небезпечному накопиченню на ній шкідливих бактерій. А оскільки шкаралупа насправді напівпроникна (це вона тільки здається твердою і монолітною), ці бактерії можуть потрапити всередину.

Ідеальна температура для зберігання яєць – від 19 до 21 градуса за Цельсієм взимку і від 21 до 23 градусів влітку.

Чому ж ми продовжуємо укладати їх в холодильники? Всьому виною – масова культура. Вона вселила нам, що так правильно. А все тому, що промислове виробництво продуктів харчування може перебувати за сотні кілометрів від магазинів, в яких продається його продукція.

Зберігати яйця при кімнатній температурі можна 7-10 днів, а в холодильнику – 30-45 днів.

Тобто один день зберігання яйця при кімнатній температурі дорівнює одному тижню в холодильнику. Яйця, які ви купуєте в магазинах, можуть бути старше трьох тижнів!

Але якщо ви хочете отримати від яйця користь і захистити себе від шкідливих бактерій, зберігайте їх у будинку просто на столі. І купуйте тільки свіжі продукти! Як переконатися, що ви робите правильний вибір, якщо у вас немає можливості купувати яйця на ринку? Вибирайте продукцію постачальника, який територіально знаходиться найближче до вашого магазину.

І ось ще що. Ніколи не мийте яйця!

Так ви тільки підвищуєте ризик контамінації бактерій – таких, як, наприклад, сальмонела. Ось чому в ЄС магазинам і виробникам КАТЕГОРИЧНО заборонено їх мити.

Справа в тому, що на поверхні шкаралупи яєць є спеціальний захисний шар, який береже плід від шкідливих бактерій. Якщо ви миєте яйця, то просто змиваєте і його!

І останнє. Утримайтеся від вживання в їжу сирих яєць, якщо напевно не знаєте ні їх походження, ні дати, коли його знесла курка.

Ірина ПРОДАН.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар