РОСЛИНИ, ЩО НОРМАЛІЗУЮТЬ ГУСТИНУ КРОВІ
Для розрідження крові можна застосовувати відвари трав, які сприяють цьому. Прийде на допомогу трава буркуну лікарського, до складу якого входять кумарин, кумарова кислота. Приготуйте відвар: столову ложку подрібненої трави залити ввечері 0,5 л окропу. Настояти до ранку, процідити й випити протягом дня за три прийоми за 20 хвилин до їди. Курс – місяць.
Зменшити в’язкість крові допоможе настоянка квіток або плодів каштана, які містять у своєму складі кумаринові глікозиди: ескулін і фраксин. Для настоянки 50 г сировини залити 0,5 л горілки, настояти три тижні в темному місці. Процідити, приймати по 30-40 крапель тричі на день, додаючи до півсклянки води. Курс – один-два місяці.
Можна приготувати відвар шкірки плодів каштана: 5 г подрібненої сировини залити склянкою води, кип’ятити 15 хвилин. Настояти до охолодження, процідити, пити по столовій ложці тричі на день.
Оздоровлюватися фітопрепаратами потрібно під наглядом лікаря. Важливо вилучити з раціону солодощі, смажену, копчену їжу. Корисно вживати в достатній кількості яблука, часник, морську рибу, пити воду до півтора літра щодня.
Любов САЛІЙ, фітотерапевт.
P.S.: Перед тим, як скористатися народними рецептами, проконсультуйтеся з лікарем.