ВІЙНА ВІЙНОЮ, ХВОРОБИ ХВОРОБАМИ, А ЛЮДЯМ ЇСТИ ХОЧЕТЬСЯ ЗАВЖДИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Незважаючи на війну та пандемію коронавірусу, аграрії Хмельниччини завершили сівбу ранніх ярих зернових культур.
Строки проведення весняно-польових робіт в області, повідомляють на сайті Хмельницької облдержадміністрації, розпочались на рівні минулого року. У технологічно визначені терміни аграрії на площі понад 100 тис.га завершили сівбу ранніх ярих зернових культур. Зокрема, ярий ячмінь посіяно на площі 83,6 тис.га, яра пшениця – 7,7 тис.га, овес – 4 тис.га, горох – 5,2 тис.га.

Наразі сільгосппідприємства Хмельниччини в процесі посіву пізніх культур.
Так, у ТОВ «Агросолюшнс» приступили до посіву соняшника, його, за словами керівника агропідприємства Віталія Завадського, планують посіяти на 600 га.
Не порадувала хліборобів цьогоріч озимина, яка підмерзла. Тож агросолюшинці поки що в очікуванні, сподіваються, що весняне тепло та дощі дадуть нове дихання озимим і їх не доведеться пересівати.
– У часи усіляких криз, воєн і епідемій найбільш затребуваними у світі є дві професії – медики і хлібороби, – каже директор ТОВ «Агросолюшнс» Віталій Завадський. Розповідає, що навіть в умовах надзвичайного стану працівники зможуть працювати у полі, їх завжди нагодують, забезпечать усіма необхідними засобами захисту. Разом з тим агропідприємство не забуває підставити дружнє плече і місцевим медикам. – Ми перерахували 30 тис.грн на боротьбу з коронавірусом районній лікарні, 20 тис.грн через благодійний фонд «Кам’янчанин» отримають міські медичні заклади. Соляркою заправляємо автотранспорт, який перевозить на роботу в місто медпрацівників Жванецької ОТГ.
На Кам’янеччині це не поодинокий приклад, коли аграрії долучилися до благодійності. Зокрема О.М. Боршуляк, А.П. Ванат, О.В. Комарніцький, С.В. Богачик,
І.В. Гай, О.А. Гінзеровський забезпечують пальним транспортні засоби, котрі підвозять медиків до лікарень, надали також матеріальну допомогу Кам’янець-Подільській районній лікарні та районному Центру первинної медико-санітарної допомоги.
Не стали осторонь благодійної справи і аграрії ПП «Гринчуцьке», які перерахували кошти на закупівлю необхідного обладнання для медиків Хмельниччини. Разом з тим у підприємстві очікують сприятливих погодних умов, аби вивести в поле посівні агрегати, щоб посіяти сою. А до цього, за словами директора Ніни Дубицької, в очолюваному нею сільгосппідприємстві усі озимі підживлено сульфатом амонію, карбамідом, селітрою, закрито вологу на площі близько 400 гектарів. Також у «Гринчуцькому» вдосталь отримали поживи і 70 гектарів саду плодових дерев, крони яких були вчасно та професійно обрізані.
Нині майже в усіх агропідприємствах Кам’янеччини ведуться планові польові роботи. І як кажуть, війна війною, хвороби хворобами, а людям їсти хочеться завжди. Тож саме хлібороби мають про це потурбуватися нині, аби восени забезпечити усіх хлібом.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар