Великій Слобідці 559 років

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Вже давно сільський клуб села не був таким переповненим. На сцені великими буквами напис – «Великій Слобідці 559!». У залі – ветерани праці, колишні механізатори, працівники ферми, водії, члени рільничих і овочевих ланок, учасники бойових дій, працівники соцсфери, вчителі, лікарі. На свято села завітав і депутат VІІ – VІІІ скликань В.В. Мельниченко, заступник голови Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради П.Г. Довгопол, в.о. старости села Ю.Г. Сидорук, член президії районної ради ветеранів А.С. Гаджула. Урочистості розпочалися із гімну України та хвилиною мовшання за загиблими у російсько-українській війні. Ведуча, директор місцевої школи В.Л. Голубишина розповіла про історію села, про людей, які залишили добрий слід в його розвитку. Адже село на різних етапах свого становлення мало своїх лідерів. Перші організатори колективних господарств І.Я. Гаджула, С.А. Цибульський (А.Л. Горбачевський, П.Хижняк із 20-тисячників), В.О. Шубовський, М.З. Гаджула, І.С. Карастоянов, А.І. Малик, М.М. Ломніцький, М.І. Савіцький, В.І. Сосніцька і багато інших.

Свято супроводжувалось концертною програмою, яку старанно підготувала завідуюча клубом О.М. Гаджула. У ході концерту звучали чудові пісні, а Богдан Шевчук смішив публіку гумористичними творами. Приємно вразили і сольні номери за участю сімейного дуету батька та дочки Олексія й Олени Гаджул, виступ вокальної групи «Сузір’я» Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ. На завершення свята ветеранам праці, бойових дій було вручено подяки та цінні подарунки. Подяку від громади села отримав і Володимир Мельниченко, який за час своєї каденції дуже багато зробив для розвитку села, зокрема підтримки місцевих клубу, церкви, школи, дитсадка, налагодження газифікації і водопостачання населеного пункту.

Не забули і про подарунок для наймолодшої жительки Великої Слобідки Валерії Гаджули та найстаршої 95-річної Ганісія Іванівни Лісіценої. Загалом, у цей день подарунки отримали 157 осіб.

Наприкінці свята голова ветеранської організації села А.С. Гаджула від імені ветеранів, присутніх у залі щиро подякував організаторам за повагу та чуйне ставлення до людей поважного віку, за приємні та повчальні історичні спогади про малу батьківщину.

Для дітей теж найшлися забави. Вони досхочу настрибалися на батутах, а молодь мала нагоду розважитися на дискотеці, яку організувало ТОВ «Енселко-Агро».

Анатолій ГАДЖУЛА, голова ветеранської організації села.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар