У школах Кам’янця позапланові канікули

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

На Кам’янеччині сезон ГРВІ переходить у гостру фазу. Наразі епідпорогу не перевищено, хоча медики констатують різке зростання кількості хворих.

За останній тиждень до лікарів звернулося 755 містян та 220 сільських жителів, що підхопили вірус, тоді як на другому тижні року реєстрували 511 хворих у місті та 139 – у районі. Діагноз грип поставлено у 12 випадках. Про це повідомляє завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Кам’янець-Подільського міськрайвідділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла Грицай.

Найбільше інфекція чіплялася до дітлахів 5-14 років та осіб 30-64-річного віку. Уже в середу, 22 січня, через хворобу пропустили школу 1157 учнів Кам’янця-Подільського, що на 100 більше, аніж попереднього дня, і втричі – порівняно з минулим тижнем.

Аби уникнути подальшого поширення хвороби серед дитячих колективів з 23 січня в школах оголошено карантин, пояснив міський голова Михайло Сімашкевич. Профілактичні заходи триватимуть по 3 лютого включно.

Садочки продовжать роботу в звичному режимі.

За планом працюють освітні заклади району.

  • Щодня здійснюємо моніторинг епідемічної ситуації й поки жодна школа не перейшла критичний відсоток захворюваності, – інформує начальник відділу освіти РДА Олена Пронозюк. – Якщо він збільшуватиметься, то, звісно, прийматимемо необхідні рішення.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар