У Кам’янці-Подільському презентували кращі молодіжні ініціативи в Україні

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Молоді, активні, впевнені у своїх силах – такими ми побачили лідерів молодіжних рухів з усієї України, які приїхали до Кам’янця-Подільського в рамках всеукраїнського форуму «Молодіжна робота – таємниці успіху».

Разом з молоддю на заході були присутні заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, керівник відділу ПРООН зі стратегічного розвитку, радник з питань демократичного врядування Маркус Бранд та представники місцевої влади Кам’янеччини.

На початку зустрічі досвідом співпраці з молоддю поділилась директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема, яка назвала відкритість та системність роботи головними складовими успіху, які дозволили Кам’янцю-Подільському стати Молодіжною столицею України у 2019 році.

У своїй промові представник ПРОООН побажав молоді не лише працювати на місцях, але й іти в політику, активно заявляти про себе. Він нагадав, що на сьогодні у Верховній Раді України немає жодного депутата віком до 27 років, хоча балотуватись можна з 21.

  • Ви не повинні чекати, поки вас запросять до роботи. Необхідно діяти самим, – наголосив Маркус Бранд.

Проте одного погляду на сучасну українську молодь достатньо, щоб переконатись – така низька присутність молоді в політиці не на довго. Адже вже сьогодні молодь відчуває впевненість у своїх силах та має приклади реальних змін, які вдалось досягнути спільними діями.

Ініціативи, які презентували переможці конкурсу «Кращі практики молодіжної роботи в Україні – 2018» в Кам’янці-Подільському заслуговують на щире захоплення.

Так, юні тернополяни поділились досвідом організації наукових пікніків, які стимулюють інтерес молоді до математики та природничих наук. Гості з Ніжина, Дунаївців, Дніпропетровська, Нововолинська розповіли про створення громадських просторів та об’єднань, які допомагають молоді реалізувати себе, активно проводити дозвілля, робити разом суспільно важливі проекти. Також присутні дізнались про важливий соціальний проект «Книги, що говорять». Його ініціаторами є молоді люди, які взялись озвучити книги для дітей з вадами зору.

Кам’янчани теж мали чим похвалитись: проект «Я студент туристичного міста» спрямований на знайомство першокурсників різних навчальних закладів Кам’янця-Подільського з туристичними принадами міста.

У підсумку роботи учасники форуму відмітили обов’язкові складові для успішної реалізації будь-якого проекту: ідея, якою будуть палати серця, та команда однодумців, які готові втілювати цю ідею.

  • Ніхто не отримав одразу мільйон на втілення свого задуму. Спершу повинна бути ідея, яка буде не байдужою громаді та допоможе вирішити конкретні питання. Цією ідеєю дійсно потрібно горіти, – підсумували свій досвід молоді люди.

Євгенія СОЛОВСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар