У Кам’янці-Подільському депутати призупинили ПАТ «Гіпсовик»

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Сесія міської ради, що відбулася 2 жовтня, розпочалася на мажорній ноті – з офіційної заяви заступника міського голови Сергія Бабія, що місто взимку не мерзнутиме і не кататиметься на ковзанці.

ДО ЗИМИ ГОТОВІ

  • Кам’янець до зими готовий. Хай цьогорічна підготовка не найкраща, але й не найгірша, – повідомив Сергій Віталійович.

Для громади це означатиме, що в квартирах температура не опускатиметься нижче 18°С, що в садочках, школах і лікарнях не знадобиться скидатися на обігрівачі, що не загрожуватиме транспортний колапс, і перехожі та водії впевнено почуватимуться на вчасно і вправно розчищених та посипаних протиожеледною сумішшю дорогах та тротуарах. У разі чого, спитатися є з кого.

Інформативним рішенням для городян стало й затвердження операторів паркування транспортних засобів. Як наголосив депутат Василь Кобильник, наразі єдина легальна платна паркова працює по вул. Князів Коріатовичів (між вул.Гагаріна та пр.Грушевського), на інших стоянках надавати послуги підприємці відмовилися й стягування плати за зупинку тут відбувається по «накатаній» схемі та є незаконним, такі випадки мають розцінюватися як шахрайство.

Під іншим кутом зору депутати подивилися на проблему зношеної інфраструктури міського стадіону ім.Г.Тонкочеєва. Аби активізувати владу міста, у червні на сайті міської ради була зареєстрована громадська петиція з вимогою якнайшвидшого ремонту спортивної бази. Вона швидко набрала 250 необхідних голосів, аби завести це питання в стіни сесійної зали й народні обранці на засіданні документ взяли до відома. Як поінформував міський голова Михайло Сімашкевич, тепер стоїть найважча задача – віднайти 10 млн.грн, в які, згідно з проектом, має обійтися ремонт центрального стадіону. А поки самоврядний орган розподілив 65 тис.грн на поточний ремонт дитячого садочка №1, де стався порив системи теплопостачання, 400 – ямковий ремонт доріг, 100 – ремонт внутрішньодворового проїзду на вул. Пушкінська, 31, 100 – програму підтримки книговидання місцевих авторів, 21 тис. грн – придбання інвентаря та матеріалів у міські бібліотеки.

ТІ САМІ ГОСТІ, В ТУ САМУ ХАТУ

Пробують достукатися до влади мешканці міста й з приводу діяльності ПАТ «Гіпсовик». І, здається, їх почули. Вже не один раз жителі будинків, які знаходяться поруч із виробництвом, внаслідок діяльності котрого відбувається викид шкідливих речовин, приходять на міські сесії зі скаргами та плакатами, на кшталт: «Пане Постовий, хочемо дихати чистим повітрям і народжувати здорових дітей».

  • Скільки ми просимо допомоги, але ніби воду в ступі товчемо. Підприємство продовжує диміти, а ми жити в тумані, жертвуючи своїм здоров’ям. Таке підприємство потрібно виносити за межі міста, – не стримував гніву житель вулиці Індустріальна.

За поданням депутатів уже двічі екологічна інспекція перевіряла правомірність роботи ПАТ й останнім своїм приписом від 4 вересня зобов’язала «Гіпсовика» встановити фільтри та отримати дозволи на викиди підприємства терміном до 19 грудня. Зі свого боку директор Володимир Постовий заявив, що дві виробничі лінії оснащено необхідними очисними установками, третю – технологічно приводять у порядок й до вказаної дати він готовий буде прозвітувати про усунення усіх недоліків. Чекати депутати не стали і, як відписав Михайло Сімашкевич у Facebook після зібрання, враховуючи звернення городян, сесія проголосувала за доручення щодо призупинення роботи підприємства до моменту приведення у відповідність екологічного законодавства.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар