У Гуменцях відкрили Центр первинної медико-санітарної допомоги та медіатеку

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

26 лютого в Гуменецькій об’єднаній територіальній громаді відбулося офіційне відкриття Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Заклад розмістився в капітально відремонтованому приміщенні. До складу Центру ПМСД Гуменецької сільскої ради входять 16 об’єктів: 4 амбулаторії загальної практики сімейної медицини, 6 ФАПів та 6 фельдшерських пунктів. На його роботу з бюджету громади було виділено 550 тисяч гривень на зарплату і понад 82 тисячі – для придбання медичного обладнання та комп’ютерної техніки.

Як зазначають в Гуменецькій ОТГ, заклад почав повноцінно функціонувати з 4 грудня 2018 року. Нині в ньому працює 61 людина.

Крім того, на реконструкцію амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Гуменцях з державного бюджету витрачено 867 тисяч гривень. Наразі проводиться будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини і в селі Голосків, на яке за рахунок співфінансування державного та місцевого бюджетів виділено понад п’ять з половиною мільйонів гривень.

За словами головного лікаря Дмитра Здоровецького, разом із реалізацією медичної реформи, вдалося зберегти увесь штат працівників та не закрити жодного ФАПу, натомість були виділені кошти з місцевого бюджету на проведення поточних ремонтів, закупівлю меблів та обладнання фельдшерських пунктів с.Абрикосівка (100 тис.грн), с.Залісся-2 (68 тис.грн); ФАПів с.Вербка (70 тис.грн), с.Нігин (196 тис.грн), с.Супрунківці-111,5 тис.грн, с.Колубаївці ( понад 135 тис.грн).

Цього ж дня в Гуменецькій сільській раді відбулася ще одна важлива подія – відчинила двері для відвідувачів сучасна медіатека. Це вже другий такий заклад у громаді, адже перша медіатека була відкрита при опорній школі в рамках програми інклюзивної освіти.

У медіатеці можна почитати різноманітні книги, підготуватися до навчання, пограти у настільні ігри чи скористатися доступом до всесвітньої мережі Інтернет. Обладнано чудовий кабінет, який слугує робочим місцем для працівників комунальної сільської бібліотеки, котра включає не лише медіатеку, а й декілька бібліотек та пунктів видачі книг у селах громад. А ось справжньою окрасою цього закладу став музей дитячої творчості. Загалом, ремонт приміщення для місцевого бюджету обійшовся у 199 тис.грн, ще 190 тис.грн було витрачено на придбання меблів й обладнання.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар