СПАЛАХ КОРОНАВІРУСУ У ВІДДІЛЕННІ ГЕМОДІАЛІЗУ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Статистика по COVID-19 як і в Україні, так і на Хмельниччині погіршується. На 12.00 20 серпня в області офіційно зареєстровано 1811 випадків COVID-19. На лікуванні перебуває 554 особи: 158 лікується стаціонарно (1 на ШВЛ), 396 – амбулаторно. Одужало 1217 осіб (67,2% від підтверджених випадків). Кількість летальних випадків в області – 40.

Не краща ситуація і на Кам’янеччині. Від початку пандемії у місті зареєстровано 206 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Наразі на лікуванні перебуває 31 особа, із них 6 госпіталізовано до лікарень, 25 лікуються амбулаторно. На звітну дату виявлено 9 нових хворих.
За інформацією начальника управління охорони здоров’я міської ради Юрія Пливанюка невтішною є ситуація навколо відділення гемодіалізу (штучної нирки) міської лікарні, де Covid-19 підтверджено у 7 пацієнтів та 6 медиків.

– Ситуацію можна було б стабілізувати, – впевнений Юрій Васильович, – якби вчасно вдалося зробити лабораторні аналізи. Першого хворого на Covid-19 із цього відділення встановили ще 14 серпня. Зразу ж провели тестування у кола контактних осіб і направили 31 тест в область. Однак там вони два дні стояли на «заморозці». А це втрачений час та нові інфіковані. Ми, аби пришвидшити процес, змушені були здати декілька тестів у приватні лабораторії, котрі обійшлися міській казні майже в 40 тис.грн. Наразі пацієнтів з Covid-19 відправлятимуть на лікування в Дунаєвецьку центральну райлікарню.

В зоні посиленого контролю медиків перебуває і загальноосвітня школа №15, де від коронавірусу помер директор.

– Ще в понеділок, – коментує ситуацію Юрій Пливанюк, – Василь Петрович Слободянюк був на роботі, спілкувався із підлеглими. А вже наступного дня йому стало погано. Помер 69-річний чоловік у Кам’янець-Подільській міській лікарні, COVID-19 встановлено посмертно. Зараз школу закрито, а працівників відправлено на самоізоляцію. Встановлюється коло контактних осіб і проводиться тестування.

Щодо епідеміологічної ситуації в Кам’янець-Подільському районі, то на звітну дату зареєстровано 4 нових випадки інфікування коронавірусом у Гаврилівцях, Суржі, Лисогірці та Слобідці-Кульчієвецькій, повідомляють у райдержадміністрації. Всього ж з початку епідемії у районі зареєстровано 140 випадків захворювання на COVID-19. Із них 115 осіб одужало, 10 – госпіталізовано, 9 лікуються амбулаторно.

На жаль, збільшилася кількість летальних випадків – 6. На цьому тижні в Дунаєвецькій ЦРЛ померла жінка 45-ти років з Голоскова.
В Україні станом на ранок 20 серпня зафіксовано 2134 нових випадки коронавірусної хвороби – це антирекорд з кількості нових хворих за добу. Найбільшу кількість інфікованих зареєстровано у Харківській (242), Чернівецькій (189), Львівській (183), Івано-Франківській (168), Одеській (127), Тернопільській (115) областях та у місті Києві (227).

З початку епідемії COVID-19 лабораторно підтверджено в 98537 випадках, з них 2184 летальні, 50441 пацієнт одужав.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар