Сесія в кольорі хакі

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Чим особлива 39 сесія міської ради? Напевне тим, що під час її відкриття злагоджено й гучно чоловічими голосами звучав Гімн України, оскільки цього разу до участі в пленарному засіданні долучилися декілька десятків молодих чоловіків, одягнутих у камуфляж чи футболки кольору хакі з написами «Правий сектор, Національно-визвольний рух». Як заявив з трибуни один з представників цього формування, хлопці прийшли на сесію, бо переймаються, аби вирішення земельних питань, зокрема стосовно учасників АТО, було прозорим і щоб їм не відмовляли в цьому конституційному праві.

А ще незвичним було те, що з огляду на онлайн-трансляцію сесії, за пропозицією депутатів виступаючі більш детально зупинялися на кожному з питань, аби кам’янчанам, які стежать за подією вдома, було зрозуміло, про що йдеться. Тож хоча всі теми попередньо розглядалися на відповідних комісіях, виступаючі приділяли їм більше уваги, через що сесія розтягнулася в часі й продовжилася наступного дня, щоправда, вже без участі молодих людей у футболках кольору хакі.

Протягом двох днів роботи депутати розглянули понад півтори сотні питань. Що ж стосується виділення земельних ділянок під гаражі для учасників АТО, то, за словами депутата Валерія Слободяна, місце для них вже знайдено та розроблено відповідний проект. Проте днями з’явилася інформація, що деякі нечисті на руку ділки намагаються скористатися ситуацією і незнанням людей та пропонують вирішити питання за певну винагороду. Аби уникнути подібного, бажаючим отримати ділянку слід пам’ятати, що заяви з цього приводу приймаються виключно в дозвільному центрі (кім.106 міської ради) і лише особисто в тієї людини, яка звертається (або ж за дорученням чи поштою).

Ще перед початком пленарного засідання головуючий Дмитро Васильянов виконав приємну місію – вручив Почесну грамоту обласної ради Олександру Скавронському, кандидату наук з фізичного виховання та спорту, доценту, викладачу К-ПНУ ім.І.Огієнка за високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури, а також передав Подяку обласної ради Олександру Бабчинському, директору департаменту ЖКГ міської ради за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, активну життєву позицію та з нагоди 26-ї річниці Незалежності України.

Вшанували депутати й пам’ять про загиблого учасника АТО Ігоря Брановицького, захисника Донецького аеропорту, Героя України, нагородженого орденами «Народний Герой України» та «За мужність» ІІІ ступеня. Було прийнято рішення про встановлення 8 вересня меморіальної дошки на честь бійця на фасаді будинку №56 на вулиці Гагаріна (клуб військової частини А 1884). Свою строкову службу військовий розпочав саме в Кам’янці-Подільському. Ігор Брановицький – учасник Революції Гідності, з жовтня 2014 року перебував у зоні АТО. Під час оборони Донецького аеропорту виніс на собі двох поранених, тут же був взятий у полон. У березні 2015 року ідентифікований серед загиблих, яких вивезли з Донецька.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар