Кам’янцем котилася Коляда

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Пройти повз майдан Відродження 9 січня було просто неможливо: на сцені розгорнулося театралізоване дійство в честь Різдва Христового. Віншування та колядки лунали так гучно та по-особливому, що бодай куплетик-другий підспівати зупинялося багато охочих. Присутніх засівали пшеницею, благословляли на добро, достаток та мир в країні, пригощали кутею та гарячим чаєм колективи мистецьких закладів міста, міського Будинку культури та релігійних громад. Вітальне слово перед присутніми тримав і міський голова Михайло Сімашкевич.

Відтворення обряду таїнства народження Христа артистами було настільки емоційним, що байдужим не міг залишитись ніхто. А щойно прозвучали перші акорди улюбленої «Нова радість стала», як вокалісти злилися з кам’янчанами в одному різдвяному хорі. Обрядові пісні підхоплювали і діти, і дорослі. Кам’янчани — ще ті колядники

Послухати традиційні й нові унікальні різдвяні пісноспіви кам’янчани прийшли родинами, з друзями, колегами. Й навіть коли поряд опинявся незнайомець, це не мало ніякого значення, настільки дух свята єднав у почуттях єдності та спільних мрій і надій. За це ми й обожнюємо та з нетерпінням чекаємо Святвечора, бо стаємо ближчими один одному, навідуємося до рідних і промовляємо найзаповітніші сподівання, пам’ятаючи, що слова, сказані гуртом, звучать голосніше, а отже, швидше долетять до небес, щоб обов’язково здійснитися.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар