Гроші виділяють, а автобуси на Кам’янеччині все одно підстрибують

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

В «Укравтодорі» оцінили вартість капітального ремонту всіх автошляхів України. Для цього треба два трильйони гривень. Середня вартість ремонту одного кілометра дороги ІІ-ІІІ категорії (8 та 17% відповідно у структурі всіх автошляхів) — від 10 до 15 млн грн залежно від обсягу земельних робіт. Утім, попри задекларовану відмову від ямкового ремонту в держагентстві заявили, що обійтися без «латання» поки що не зможуть. У держбюджеті на нинішній рік на ремонт доріг передбачено 44 млрд гривень (із них 32,6 млрд грн — бюджет Державного дорожнього фонду).

За даними Міністерства інфраструктури України, Хмельниччина перебуває в лідерах із використання коштів дорожнього фонду. Так, за станом на 26 червня, на Хмельниччині використали уже 54% від суми, наданої у рамках субвенції.

Нагадаємо, що із державного бюджету виділено майже 300 млн грн на ремонт автошляху «Хмельницький — Кам’янець-Подільський», в тому числі на реконструкцію ділянки «Тещин язик» та ремонт об’їзної.

Кам’янець-Подільський також опинився в переліку міст, які отримають кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку в сумі 15 млн євро на забезпечення якості доріг та безпеки на них.

Скільки кілометрів доріг Кам’янець-Подільського району потребують ремонту чи почалися вже роботи на автошляхах краю та які суми коштів уже освоєно на ці потреби? З такими запитаннями ми звернулися до відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення РДА. На жаль, відповісти на них там були не готові.

Тетяна ПРОСЯНА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар