Для Приворотської школи придбають шкільний автобус

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Депутати районної ради 11 липня зібралися на позачергову сесію, аби розподілити майже 3 млн грн. Для підвозу учнів з Підпилип’я до Приворотської ЗОШ закуплять шкільний автобус за рахунок 1 млн 300 тис.грн з державного та обласного бюджетів та 500 тис.грн – з місцевого. Для навчального закладу, а також Слобідсько-Рихтівської школи придбають за 11 тисяч вентиляційне обладнання на кухню, аби установи без “сюрпризів” змогли розпочати новий навчальний рік. Ще 42 тис.грн додатково отримає НУШ.

Не витримує спеки патологоанатомічне відділення ЦРЛ. Для монтажа холодильного обладнання та капітального ремонту моргу на умовах співфінансування з державою район спрямовує майже 150 тисяч. Таку ж суму передбачено для заробітної плати соціальним працівникам, якою закриють липневі та серпневі виплати. А далі знову знак питання, адже за словами начальника управління фінансів РДА Олександра Федика, щоб профінансувати роботу територіального центру до кінця року, потрібно півмільйона, ОТГ ж повністю дистанціювалися від проблеми.

Думатимуть депутати вже на наступних засіданнях й де взяти майже 300 тисяч на Чабанівську школу, де через негоду впала котельна труба. Крім того, на всі райони ОДА надіслала прохання делегувати кошти, аби підвищити заробітну плату водіям швидкої допомоги. Останні за мінімалку відмовляються працювати, а оскільки вони обслуговують всю область, то можна й скинутися. Відповідно до кількості населення району випадає сума 130 тис.грн.

Депутати нарешті завершили процес реорганізації Орининської райлікарні в комунальне некомерційне підприємство, а в Староушицькій лікарні призначили головного лікаря, яким став Олександр Кадученко.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар