Де ставити МАФи? Давайте обговоримо!

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

27 липня у нашому місті стартував проект «Де у Кам’янці-Подільському повинні розміщуватися МАФи?». Із його програмою під час прес-конференції цього ж дня ознайомив координатор руху «Чесно» в Хмельницькій області Олег Черненко. Проект, який триватиме до 31 серпня, фінансує Національний Демократичний інститут.

Результати громадського опитування будуть оприлюднені вже 1 вересня. До слова, Кам’янець-Подільська міська рада опиратиметься на зібрані дослідження, коли тема МАФів стоятиме на порядку денному сесії і засідань виконкому.

Оскільки проблема малих архітектурних форм повсякчас злободенна, то така публічна консультація неабияк актуальна і для нашого туристичного міста. Зокрема координатор повідомив, що цей проект хоча й пілотний, але вже випробуваний у Хмельницькому та у двох містах на Харківщині. Наразі, за підтримки міської влади, разом із Кам’янцем-Подільським, він успішно стартує й у Шепетівці. Наприклад, у Хмельницькому до обговорення на тему кіосків було залучено 700 жителів. Найближчим часом така публічна консультація проводитиметься і в Городку та інших районних центрах Хмельниччини.

– Публічна консультація, як дорадчий орган для прийняття рішень міською радою, проводитиметься за допомогою сервісу «Ваша думка», –розповідає пан Олег. – Віддати свій голос можна трьома шляхами: через сайт міської ради (https://vdmk.org/2775), надсилаючи СМС-повідомлення (його вартість залежить від тарифу оператора), а також через письмове звернення із пропозиціями та побажаннями, які потрібно віднести у міську раду. Реєструватися не потрібно.

Редакція нашої газети вирішила не стояти осторонь при вирішенні архітектурної долі Кам’янця. Тому, відвідавши нашу сторінку на Фейсбуці ви також можете залучитися до обговорення та внести свої пропозиції щодо цього питання. Головне – не бути байдужими!

Ольга Олійник.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар