Cадівникам обіцяють відшкодувати 80% вартості садивного матеріалу

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Садівництво та ягідництво нині – в пріоритетах. Про це нещодавно на засіданні Кабінету Міністрів заявив його глава Володимир Гройсман. Зокрема, він пообіцяв, що держава через абсолютно прозорі та публічні механізми буде компенсовувати аграріям, які працюють у цих галузях, близько 80% вартості садивного матеріалу. «Я думаю, що до кінця місяця чи принаймні в наступній декаді місяця ми всі потрібні рішення ухвалимо і почнемо підтримувати фермерів», — висловив сподівання Прем’єр.

На його переконання, це сприятиме збільшенню площ під садівництво та ягідництво в країні. Слід нагадати, що на 2018 рік держбюджетом передбачено підтримку суб’єктів господарювання садівничої та виноградарської галузей обсягом 300 мільйонів гривень (торік було 115,6 мільйона).

Щодо Кам’янеччини, то за інформацією відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації садівництвом у нас займаються 15 приватних підприємств. Левова частка площ – 534 гектари – припадає на яблуневі насадження. Далі йдуть сливи – 19,8 га, горіхи – 10 га, абрикоси – 2 га, черешні – 1,7 га, груші – 0,7 га, персики – 0,5 гектара. Ягідництвом на теренах нашого краю займається один підприємець, який вирощує смородину на 7 гектарах. Стосовно винограду, то мешканці району вирощують його здебільшого для власних потреб, а надлишок продають.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар