Бец не здається без бою

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Пошуміли, обговорили сенсаційну новину про нещодавнє звільнення Бориса Беца з посади голови районної ради та зміну в керівництві району й забули, як завше буває, щоб проковтнути новий інформаційний пиріжок. За логікою мало би бути так. Проте сталося по-іншому. Протистояння триває. Наразі прізвище екс-очільника фігурує в двох судових справах з позовами, що безпосередньо чи опосередковано торкаються його трудових прав.

22 серпня відбулося перше засідання Кам’янець-Подільського міськрайонного суду за розглядом позовної заяви Вадима Рудика про скасування рішення районної ради від 22 червня, яким Бориса Беца було знято з посади голови самоврядного органу. Зокрема, позивач апелює тим, що ухвала проголосована з порушенням вимог чинного законодавства та регламенту районної ради, оскільки прийнята без попереднього оприлюднення її проекту у визначений правовими нормами строк, а це не пізніше ніж за двадцять днів до дати їх розгляду з метою прийняття, тому підлягає скасуванню в судовому порядку. На підставі вищевикладеного Вадим Рудик стверджує, що своїм рішенням районна рада зазіхнула на його права виборця та громадянина України в цілому в частині доступу до публічної інформації.

Якщо керуватися такими принципами, то відставка Бориса Беца є нелегітимною, й у разі рішення суду на користь позивача він може розраховувати на своє повернення. Невже опоненти Бориса Борисовича настільки поспішали звільнити його з владного крісла, що допустилися похибки, яка їм може загрожувати реабілітацією колишнього? Це було б доволі легковажно з їхнього боку, судячи з того, скільки вони добивалися, аби колишній колега зійшов з дистанції.

Відповідати за свої дії районна рада делегувала до суду Івана Громика, котрий прокоментував звинувачення позивача на адресу депутатського колективу. За його словами, варто чітко розмежовувати внутрішньоорганізаційні акти, до яких якраз і належить питання прийняття-звільнення з роботи, відпустки, відрядження тощо, і які не вимагають оприлюднення на загальних підставах. Відтак говорити про недотримання строків публічного інформування спірного проекту рішення не доводиться. До того ж, як зазначив Іван Миколайович, проґавлено терміни оскарження відповідного рішення в суді. Не розуміє він і характеру позову, бо ж з якого дива Вадим Рудик, котрий виступає в позовній заяві як громадянин України, намагається скасувати рішення, яке стосується прав Бориса Беца. Якщо він відстоює власні інтереси, то звернення мало би містити, приміром, формулювання про бездіяльність райради в частині неопублікування проекту рішення.

Зважувати аргументи обох сторін доведеться судді Анатолію Вдовичинському, якому доручено ведення справи. На цей раз її розгляд закінчився лише задоволенням клопотання позивача про залучення до судового процесу Бориса Беца як третьої особи. Наступне засідання призначено на 1 вересня. А вже 6 вересня продовжить роботу окружний адміністративний суд, до якого звернувся Борис Борисович задля оскарження відмови райдержадміністрації про поновлення його на роботі. Нагадаємо, до свого обрання головою райради Борис Борисович працював начальником відділу містобудування, архітектури та ЖКГ РДА, та після усунення з керівного поста в місцевому самоврядуванні повернутися на колишню посаду у виконавчій владі не зміг.

                                                                                                                                                                                                                                              Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар