3 новеньких автівки для амбулаторій Кам’янеччини

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

На цьому тижні у Хмельницькому керівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги вручили ключі від нових легкових автомобілів Renault DUSTER. 23 автівки обслуговуватимуть амбулаторії загальної практики сімейної медицини у різних районах, повідомляється на офіційному сайті Хмельницької облдержадміністрації.

Зауважимо, що своїх власників ці ластівки чекали ще з листопада 2018 року.

Голова ОДА Вадим Лозовий каже, що затягнули з врученням через питання фінансування, адже кошти виділялися як з Фонду регіонального розвитку, так і з бюджетів громад. У цілому, на придбання автівок було витрачено понад 13,5 млн грн.

Кам’янеччині дісталося 3 новеньких автівки для амбулаторій загальної практики сімейної медицини, що будуються відповідно до програми Президента України “Доступна медицина”. За словами директора КП «Комунальне некомерційне підприємство «Кам’янець-Подільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Станіслава Ростецького, ці автомобілі – неабияка підмога для обслуговування населення сімейним лікарем.

– Лікарі використовуватимуть автівки для виїзду на виклики до пацієнтів, які за медичними показаннями потребують консультації вдома. Це особливо потрібно для покращення роботи медика на селі та швидкого надання медичних послуг.

До цього часу, нагадаємо, автопарк медичної допомоги у районі налічував 14 автівок, серед яких значна частина – ще старі УАЗи.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар