Вікенд з іспанським присмаком вже цими вихідними у Кам’янці-Подільському

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

25 років тому народний ансамбль танцю «Горлиця» з Кам’янця-Подільського вперше взяв участь у міжнародному фольклорному фестивалі у Барселоні (Іспанія). Відкривши для себе цю країну, учасники колективу відкрили її й для нашого міста. З того часу ансамбль активно співпрацює з іноземними партнерами в питаннях організації культурної діяльності громади міста, а міська рада Кам’янця-Подільського спільно з меріями іспанських міст реалізували важливі соціальні проекти. Серед них – літній відпочинок дітей пільгових категорій на березі Біскайської затоки, міжнародні культурні, молодіжні обміни, участь у туристичних форумах, наукових конференціях, організація та проведення міжнародних фольклорних фестивалів, організація днів подільської культури в Теруелі, Бургосі, Пуенте Генілі.

А цими вихідними зразковий ансамбль народного танцю «Горличка» запрошує всіх бажаючих зарядитись позитивом емоцій та ближче познайомитись з чарівною країною справжніх ідальго – з романтичною Іспанією! Учасники колективу скликають своїх шанувальників та гостей міста на виставку-експозицію «¡Gracias por Amistad! 25 років дружби», яка присвячена плідній співпраці творчої громади Кам’янця-Подільського та Іспанії. Про це розповів куратор виставки, керівник та хореограф зразкового ансамблю народних танців «Горличка» ЦДЮТ Дмитро Назаренко.

Гості виставки дізнаються про історію співпраці України з Іспанією, спільні соціальні та освітянські проекти, побутові традиції, побачать чимало фотофактів та сувенірів, з ними поділяться досвідом проведення українсько-іспанських фольклорних фестивалів, туристичних форумів та наукових конференцій. На захід запрошені іспанські партнери – представники посольства Королівства Іспанії в Україні, управлінці, скульптори і художники, журналісти, які розкажуть про організацію днів української культури в різних містах своєї країни.

Отже, приходьте у суботу, 17 листопада, до виставкової зали на вулиці Соборній. О 13.00 відбудеться урочисте відкриття виставки, що триватиме до 30 листопада.

А вже наступного дня, у неділю, на кам’янчан та гостей міста чекає незвичайний концерт з присмаком Іспанії. Він відбудеться о 13.00 у Міському будинку культури і буде присвячений чвертьстолітньому ювілею дружби «Горлички» та Іспанії. У дійстві візьмуть участь учасники міжнародних іспанських проектів, які своїми виступами прославляють у світі традиції українського мистецтва, – народний ансамбль танцю «Горлиця», зразковий ансамбль танцю «Горличка», народний ансамбль сучасного танцю «Апельсин», а також народна дитячо-юнацька хорова капела «Журавлик», солісти Мирослав Тиш та Олена Прядко.

Наталя КАМІНСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар