Молодь тримає маршрут на Кам’янець

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Цього року Кам’янець-Подільський в напруженій боротьбі домігся честі бути молодіжною столицею України. Конкурс проводився вдруге і одразу після Львова наше місто стає для молоді центром України. В межах свого нового статусу Кам’янець організував десятки різних подій, а апогеєм повинен стати Всеукраїнський форум «Молодіжні сходини в Кам’янець-Подільській фортеці», що відбудеться сьогодні і 14 вересня на території Старого замку. Спонсорами дійства виступають Міністерство молоді та спорту України, Хмельницька обласна державна адміністрація, Кам’янець-Подільська міська рада. Партнерами форуму також є Національна молодіжна рада України, Агенція сталого розвитку «Астар», Асоціація міст України, Центр розвитку інновацій, Український інститут міжнародної політики тощо.

Планується дуже насичена і цікава програма, яка передбачає не тільки освітньо-пізнавальні, але й розважальні та ігрові заходи. Протягом форуму відбудеться близько тридцяти різних лекцій, дискусій і тренінгів. Місто чекає на більш ніж 870 офіційно зареєстрованих учасників. Усі події розподілені по трьох майданчиках: «Культура і креативність», «Я – політик», «Соціо та економіка». Допомогти відвідувачам орієнтуватися в діяльності форуму допоможуть інформаційні банери. Для любителів здорового способу життя зранку 14 вересня на валах Нового замку планується ранкова йога.

Розважальна частина дійства тісно переплетена з ІІІ Міжнародним кінофестивалем «БРУКІВКА» і передбачає червону доріжку з гостями кінофестивалю, перегляд різних кінострічок на території фортеці, театралізоване світлове 3D-шоу «Хроновояжер Леварій і проклята Аурінія», виступ місцевих та всеукраїнських гуртів та виконавців, зокрема гуртів «Експансія», «BEKINGEM», «Оріон», ансамблю «Vento libero», барда Віталія Кобзаря, рок-гурту «Forget-ME-Nots» і українського хіп-хоп виконавця ХАС. На додачу в суботу 14 вересня на площі Польський ринок відбудеться «Королівський смак FEST» – фестиваль-конкурс місцевих вокальних і музичних талантів. Зірковим гостем події буде співак і шоумен Діма Коляденко.

Під час офіційних заходів форуму, крім всього іншого, планується зустріч міського голови Михайла Сімашкевича з молоддю і відзначення найактивніших представників нового покоління.

Хоч зранку вхід до Старої фортеці передбачений тільки для тих, хто попередньо зареєструвався як учасник форуму, проте починаючи з 10.00 13 вересня бажаючі зможуть відвідати захід або по студентському квитку, або придбати вхідний квиток до фортеці. З 19.00 вхід до замку буде вільним для всіх.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар