ПАСКА КРАФФІН

Автор: | Опубліковано Готуємо смачно Немає коментарів

Якщо ви ще не пекли паску краффін – саме час це виправити.

Нам потрібно:

для тіста: борошно – 350 г, дріжджі сухі – 7 г, яйце – 1 шт., жовтки – 2 шт., молоко – 80 мл, цукор – 80 г, вершкове масло – 40 г, сіль – дрібка, апельсиновий сік – 30 мл.;

для змащування: вершкове масло (кімнатної температури) – 150 г, мигдальні пластівці – 50 г, суміш сухофруктів (можна родзинки, вишні, журавлина) – 150 г, мускатний горіх – дрібка;

крім того: борошно для посипання робочої поверхні, цукрова пудра для посипання.

У тепле молоко додати 2 ст.л. (від загальної кількості) цукру і дріжджі, вимішати до повного розчинення і залишити на 10 хв. Збити яйце з жовтками та цукром до піни. До опари додати яйця, просіяне борошно, сіль, сік апельсина та розтоплене вершкове масло. Замісити м’яке тісто. В планетарному міксері це займе 4-5 хвилин, руками 10-12 хвилин. Місити потрібно до того часу, поки тісто не перестане липнути до рук та поверхні. Накрити ємність з тістом рушничком або харчовою плівкою і залишити в теплі на 50 хв. (тісто має вирости вдвічі). Тісто обім’яти і розділити на 2 частини. Робочу поверхню присипати борошном. Розкатати тісто так тонко, як тільки можливо, щоб аж просвічувалось. Тісто дуже еластичне і легке в роботі. Рівномірно змастити кожний пласт м’яким маслом, посипати мускатним горіхом, подрібненими та підсмаженими мигдальними пластівцями. По всій поверхні викласти сухофрукти (попередньо помиті та просушені). Туго скрути кожний пласт в рулет. Взяти рулет, який скручували першим і розрізати по довжині навпіл майже до кінця (але не прорізати повністю). Закрутити спіраллю (розрізом назовні) одну половинку рулету до його початку. Другу половинку теж закрутити спіраллю, піднімаючи і укладаючи поверх першої. Обережно перекласти у підготовлені форми. Я випікаю у паперових формах, які не потребують підготовки. Якщо ж у вас метелеві – змастіть їх тонким шаром м’якого вершкового масла й посипте борошном (зайве струсіть). Накрийте форми з тістом рушничком і залиште на 2-3 години, тісто має збільшитись у 2-2,5 рази. Духовку розігрійте до 200 градусів і випікайте паски при цій температурі 10 хв. Потім прикрийте верх фольгою, зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще 25-30 хв. Дочекайтесь охолодження. Присипте цукровою пудрою і насолоджуйтесь!

Ольга СОРОКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар