У Кам’янці спорт під замком?

Автор: | Опубліковано Спорт Немає коментарів

Подражнили, апетит нагуляли – поки що так називають відкриття нового спортивного майданчика на мікрорайоні «Черемушки» минулої п’ятниці. Символічно, що червону стрічку перерізали напередодні Дня фізичної культури і спорту, тож веселі старти для дітлахів, концертні номери, нагородження тренерів та спортсменів зробили вечір для місцевих мешканців дійсно святковим. З цієї нагоди нову спортивну форму отримала футбольна команда ветеранів «Фортеця», яка цього року перемогла в національному чемпіонаті з футзалу. І нарешті перша проба свіженького поля – юні гравці зійшлися в товариському матчі.

Здавалося б, свято спорту для місцевих дітлахів тільки-но починається, адже ганяти м’яча на рівному покриттю з футбольною розміткою – одне задоволення. Проте запал був короткочасним, гості розійшлися, поєдинок фінішував, а стадіон зачинили на ключ, так що дітям туди тепер не дістатися.

Отоді Фейсбук закипів. Особливою критикою облипали фото, де діткам потрапити всередину заважала закрита брама. Прямо як в зоопарку, свободу та бажання дітей обмежує залізна клітка. Навіть дописували про відчайдушні спробували лізти на ті грати, аби потрапити й попасувати всередині.

«А сьогодні діти стоять під закритими воротами і дивляться на своїх більш сміливих товаришів, які ризикуючи здоров’ям, перелазять 2,5- метровий паркан, щоб все ж насолодитися грою на сучасному спортивному майданчику. У мене питання: “Чому діти не можуть зайти на ВІДКРИТИЙ спортивний майданчик?” – написала Наталія Крицун.

Пояснення щодо функціонування поля виклала в мережі директор департаменту гуманітарної політики міської ради Альона Кузема, зазначивши, що наразі формується розклад занять на майданчику, також планується передбачити час для гри дітей, що проживають поруч. Ключі будуть у відповідальної особи Віктора Івановича, до якого можна звертатися за телефоном 067-384-08-74 для подання заявок.

Той самий головний у неофіційній розмові повідомив, що для тренувань на стадіоні необхідно організувати команду, обрати старшого, котрий наглядатиме за дітьми, та узгодити дні й години відвідувань. Було обмовлено й про символічну плату за експлуатацію штучного покриття для старших школярів і дорослих.

Таке організоване користування полем, аби воно могло прослужити якомога довше, підтримали інші користувачі мережі. Інакше акти вандалізму, відсутність догляду та неналежна гра швиденько приведуть його в плачевний стан.

«Має бути якийсь контроль… В дворі на Нігинському шосе є таке поле. То ще навіть покриття не було, як розтрощили сітку і виломали вхідну хвіртку», – написала Леся Молотовська.

Та коментарі не вщухали, і кам’янчани продовжували ставити запитання:

«Чому дитина, яка вийшла з м’ячем, має шукати десь Віктора Івановича? Я був в Німеччині, до всіх футбольних майданчиків вхід вільний. Що за гетто? – не розумів Novak Yuriy. – Давайте дітей на повідку водити, мене ніхто не водив. І грали на зеленій травичці, а тут мало того, що покриття, як наждачка, то ще й увійти неможливо».

«Цей майданчик створили на місці відкритого стадіону, доступного для всіх. Тепер, окрім команд, ніхто не матиме до нього входу. Ще й команди будуть змушені платити за можливість пограти тут», – обурювалася Лідія Уманець.

Крапку в цій словесній перепалці вирішив поставити міський голова Михайло Сімашкевич, розмістивши офіційну заяву на своїй сторінці у Фейсбук.

«Майданчик, який відкрився 7 вересня, безкоштовний для всіх. Людина, як закріплена за ним, відповідає за благоустрій, порядок і наглядає за тим, щоб його не зіпсували вандали, які полюбляють відривати шматки поля і ламати сітку, а приклади вже є. Така практика існує в усіх містах країни, і Кам’янець – не виняток. Поля на Новій Будові, біля Будинку культури працюють за таким самим принципом», – резюмував Михайло Євстафійович.

А поки що стадіоном бігають не футболісти, а будівельники, завершуючи встановлення захисної сітки. Ввести в експлуатацію майданчик планують 20 вересня. А як же червона стрічка тиждень тому? Показовий виступ? Чому б не владнати всі організаційні моменти до, аби опісля солодкої затравки не залишався гіркий осад.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар