І СМАЧНО, І КОРИСНО

Автор: | Опубліковано Поради Немає коментарів

Кукурудза є одним із найкорисніших злаків. Вона містить чимало мікроелементів, які сприяють здоровому росту і розвитку дитини. Солі кальцію, магнію, фосфору, калію і заліза, що містяться в зерні, благотворно позначаються на дитячому організмі й захищають його від хвороб. Дуже корисне це зерно і дорослим: воно поповнює запас вітамінів і нормалізує рівень холестерину в крові. Мало хто знає, що ця рослина допомагає алергікам позбутися своєї недуги, якщо тільки не зловживати злаком.

Постійне вживання кукурудзи в їжу сприяє уповільненню процесів старіння, тому пані, які хочуть надовго зберегти молодість, повинні внести кукурудзу до свого меню.

У медицині широковідомий відвар з рилець кукурудзи. Він справляє жовчогінну дію, тому його рекомендують пити при хворобах печінки. Молоді качани багаті на аскорбінову кислоту, вітамін К, а також корисні для організму олії, тому для лікування потрібно використовувати тільки їх.

Ми успішно перейняли вчення ацтеків із кулінарії і готуємо з кукурудзи різні страви, проте майже забули про те, що вона за необхідності може стати домашнім лікарем. Так, цей злак за регулярного споживання захищає від раку, захворювань серця й ожиріння. Кукурудза прийде на допомогу людям із підвищеним умістом цукру в крові, захворюваннями центральної нервової системи і м’язовою дистрофією. Останнє пояснюється її поживністю і наявністю корисних речовин і мікроелементів. Лікувальна дія кукурудзи велика, проте необхідно пам’ятати, що будь-який продукт може стати як ліками, так і «недругом», коли ним зловживають.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар